איך לבחור עורך דין המתאים ביותר לניהול התיק?
נכתב על ידי: עו"ד ומגשרת שני ליבמן
תאריך: 16/12/10

כל נושא דורש טיפול מקצועי של עורך דין אשר מתמחה בכל תחום הספציפי.

רבים אינם יודעים איך לבחור עורך דין נכון שינהל את התיק הרלוונטי ויעשה את העבודה בצורה מקצועית. לרב, אנשים שואלים את החברים, בני משפחה ועמיתים לעבודה, מקבלים המלצה או שתיים וללא בדיקות נוספות מפקידים בידי עורך דין שהומלץ את נפשם.

אנשים לא מעלים בדעתם שפניה לעורך דין שהומלץ לא תמיד מספיקה ומבטיחה שיקבלו טיפול לשביעות רצונם. ישנם לא מעט עורכי דין אשר לוקחים לטיפול תיקים שלא בתחום התמחותם גם בגלל שהלקוח הגיע אליהם לפי המלצה, גם כדי לקבל עוד לקוח וגם כדי לעשות טובה לחברים או קרובים.

התוצאה בדרך כלל מאוד כואבת עבור הלקוח. לקוחות שיוצגו על ידי עורכי דין "כלבוייניקים" מפסידים עשרות ומאות אלפי שקלים, סופגים נזקי רכוש, לא מקבלים פיצויים המגיעים להם על פי חוק ובמקרי גירושין עלולים לא לקבל הסדרי ראיה על ילדיהם בתדירות המקובלת או לא למצות זכיותיהם ברכוש ובמזונות.

אז, איך לבחור עורך דין נכון? איך לזהות עורך דין "כלבוייניק" ומה לעשות אם הנזק כבר נגרם?

  • חשוב לוודא שעורך דין מתמחה בתחום אחד או שניים. לא להתבייש לשאול ולבקש הסברים ודוגמאות לתיקים שטיפל בעבר. עורך דין שמציג את עצמו כמתמחה במגוון תחומים עלול לא להכיר לעומק כל אחד מהתחומים, דבר ששם בספק וברוב המוחלט של המקרים אף פוגע בהצלחת הטיפול בתיק.
  • עורך דין מקצועי לעולם לא יבטיח הצלחה מוחצת בפגישה ראשונה. עליו ללמוד את החומרים, להכיר את כל הדמויות המעורבות בפרשה, להעריך את סיכויי ההצלחה באם מדובר בקניה/מכירת דירה, תהליך גירושין, תיק פלילי או כל נושא אחר. רק לאחר שלמד את כל החומרים לעומק יוכל עורך דין להציג ללקוח את מקומו בפרשה, את היתרונות וחסרונות של המצב ולהציע דרכי פעולה אפשריות.
  • "קמצן משלם פעמיים". לצערם הרב של לקוחות, עוד לא קיים תעריף אחיד לשירותי עורכי דין. כל עורך דין קובע את התמורה הכספית המגיעה לו על פי קריטריונים שונים  ואינדיווידואליים: ותק, מקצועיות, רמת מורכבות של התיק וכו'. לכן, ההחלטה הסופית אם לשכור את שירותיו של עורך דין זה או אחר מתגבשת אצל הלקוח כתוצאה משילוב של מספר קריטריונים: סבירות המחיר המוצע, מיקום משרדו של עורך דין ונוחות גישה, התרשמות ממקצועיותו של עורך דין והמלצות שקיבל. אבל כשאדם מקבל הצעת מחיר זולה, פעמים רבות הוא שוכח להתייחס לקריטריונים חשובים אחרים והתוצאות לא מאחרות להגיע. על מנת לתקן את הנזקים שנגרמו ולשנות את החלטות בתי המשפט אנשים בדרך כלל פונים לעורכי דין אחרים והפעם כן ניגשים לנושא בחירת עורך דין בכובד ראש. העניין הוא שלתקן את הנזקים קשה יותר ויקר יותר.
  • האם ניתן להעביר טיפול בתיק לעורך דין אחר באמצע תהליך ואיך עושים זאת?

המעבר לעו"ד אחר באמצע טיפול בתיק תלוי במס' גורמים: איך בנוי הסכם שכר הטרחה, האם מדובר בתיק פלילי או אזרחי ועד כמה התקדם הטיפול בתיק. כדי לאפשר מעבר נוח בין עורכי דין, יש לבדוק היטב את הסכם שכר הטרחה ולוודא כי הוא מאפשר עזיבת העו"ד המטפל באמצע הטיפול והאם יש לכך עלות ומהי. בתיק פלילי שניהולו החל, צריך לבקש רשות מבימ"ש להחלפת עו"ד כאשר בתיק אזרחי צריך רק להודיע על כך. ההמלצה הכי טובה היא פשוט לבדוק היטב מיהו העורך דין איתו אתם עובדים ורק אז להתחייב כלפיו.

  • בעת בחירת עורך דין שיטפל בתיק חשוב לבדוק את זמינותו לכל פניה של הלקוח, לקבל את מספרי הטלפון הישיר והנייד של עורך דין ולסכם מה יהיה אופן העברת מידע בין לקוח לעורך דינו. הלקוח צריך להיות בטוח שעורך דינו יהיה זמין עבורו בכל עת וייתן תשובות והסברים במהירות. אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו רודף אחרי עורי דין כדי למסור עדכון או לשאול שאלה.

 

עו"ד ומגשרת שני ליבמן

כל הזכויות שמורות

www.lawyersonline.co.il


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article12552.aspx