מה הדרך הנכונה לחשוב על דברים, ואיך לייעל אותם נכון יותר?
זוהי שאלה בסיסית חשובה מאוד. הרעיון כאן הוא לבנות את החיים בתשתית טובה ונכונה.
מושגים רבים משמשים את האדם לבחינה מחודשת של הדברים, ואלה ההגדרות:
ניסוי וטעייה - טובים ללמידת נושא חדש, אבל הם לא עוזרים כאשר האדם לא באמת חושב באופן רציונלי על המהלכים והסיכונים הנלקחים, יש לקחת את הפן הרגשי בעירבון מוגבל, כי אם האדם הולך כל הזמן בדרך X ולא משנה אותה רוב הסיכויים שתמיד יקבל בתוצאה שלו "נכשל".
הטיעון שיש לדעת מתי להקשיב לרגש ומתי להקשיב לשכל הוא ברור ואין חולק על כך שבדברים שלאדם אין ניסיון מוטב שיחקור את הדברים באופן אובייקטיבי, ולעומת זאת בדברים שיש לאדם ניסיון זה לא שחור - לבן והאדם יכול לעשות מיזוג בין ההחלטה הרגשית לבין השכל. כלומר, האדם רואה את הדברים מראייה רגשית, ויכול גם לפנות לדעת השכל ולראות אצל מי האמת נמצאת קרובה יותר, ויכול להיות גם שילוב של שניהם.
האדם למעשה יכול לחקור את השכל שלא מעורבת בו הנחת יסוד שגויה / התניה שגויה אבל לא להיתקע על כך זמן מיותר, ובין היתר לעשות מיזוג יחד עם תחושת הבטן וליצור שילוב מנצח.
הניסוי לא בהכרח מעיד על כך שתחושת הבטן תמיד עוזרת אולי מדובר על אנשים שחושבים יותר מדי על דברים שכבר ידועים להם ורק בגלל שהם בחנו את עצמם הניחו הנחות יסוד שגויות כדי לרצות באופן לא אובייקטיבי את עצמם? אולי התכונה הזו עובדת לטובתם במספרים, אבל בעניין של החלטות עליהם ללכת לפי הדברים כפי שהם? הכוונה היא לחפש את האמת שבדבר. אם השכל מכשיל אותם, פשוט ללכת על עובדות מוצקות ולא "להתפלמס" איתן?
להסבר שאינפורמציה מרובה גורמת לאדם לא לשלוט בה ולקבל החלטות שגויות, אחת מהדרכים להתמודד היא פשוט לעשות רשימה של דברים ומטלות הכי חשובות - אבל אנשים לא טורחים לבצע זאת. וכמו כן, לאחר ביצוע הרשימה אפשר פשוט לתת לדברים לקרות ולמה להסתבך?
יש כלי חכם מאוד הנקרא הבנה שיכול לעשות סדר בהמון נתונים הרבה אנשים לא משתמשים בו, אבל זה כלי יעיל מאוד. לא צריך ללכת לכל "שבב" אינפורמציה ולזכור אותו זה לא עוזר לקבל החלטות טובות יותר, בשביל זה האדם צריך להיות תכליתי.
יש דברים שבאמת לא משנה איך עושים אותם פשוט יש צורך לזרום איתם ולזרום עם הדברים מתברר שזוהי מתנה גדולה, עובדת סיפור אליוט מדברת בעד עצמה. לרגש אכן, יש תפקיד מכריע בדבר.
לרגש כמו כן, תכונות לעזור לשכל להבין טוב יותר את הדברים.
הדבר הכי חשוב הוא להיצמד אל האמת ולנסות להבין את הקשר בין סיבה לתוצאה וכך לדעת מתי להפעיל את הרגש ומתי להפעיל את השכל. ההחלטה תבוצע עפ"י האמת בלבד.
השכל במקרים מסויימים נתפס להנחות יסוד שגויות שלא חקר אותם עד סופם והולך על התניות שגויות ולשם כך יש לבדוק את האמת מאחורי הקלעים. לבדוק האם הנחת היסוד נכונה או שגויה? האם יש כאן התניה לא נכונה? קיימת הסכמה בעניין הדחפים: מהו עושים אם יש לאדם דחפים שמובילים אותו שולל? הרעיון הוא לבנות במקום להרוס וללכת לפי האמת. אם משהו נראה רע, אז לא מכניסים יד לאש. בוחרים מהלך בונה ונוטשים את הדחף ההרסני.
בעניין הדברים הפשוטים פשוט לעשות, זוהי גם כן בסופו של דבר מסקנת הנאמר.
לגבי עניין ההחלטות החשובות בחיים, אפשר פשוט להיצמד אל האמת, ושהאדם יברר עם עצמו מהן מטרותיו ולסדר קצת את הראש. בעניינים שהאדם לא יודע מה להחליט ואין הכרעה מה להחליט, אם זה דבר רציני וכבד משקל יש לחקור את הדברים ולברר באופן רציונלי ולשתף גם את רגשות הבטן גם להן יש משקל ולקבוע לפי אמות מידה אמיתיות את דרך הפעולה. אם מדובר בדברים שאינם חשובים, פשוט לזרום עם הדברים.
בכל אופן אמת המידה היחידה בכל שילוב הדברים או בבחירה של אחד מהמרכיבים היא לפי האמת בלבד.
כל הרעיונות הנ"ל הן בגדר המלצה שכן גם בדברים הללו אין שחור לבן, ויש ללכת לפי האמת לפי ההבנה והתפיסה שלה באותו הרגע ולזרום גם עם התכנון של הדברים. במילים פשוטות יותר לעשות את ההשתדלות המירבית, ולאחר מכן פשוט לתת לדברים להיות.
לזרום כאן ועכשיו לפי ההבנה של אותו הרגע, ולתת לדברים להתרחש ולהתחבר לנקודה הכי פנימית באדם.
המאמר מאת מאמן אימון אישי + ייעוץ בחינם - Yeda.EIP.co.il | ייעוץ אישי מרצה הרצאות
הכנס לאתר ותהנה מעוד ייעוץ אישי בנושא שמחה, הקשבה, תחושת בטן, דחפים, הקשבה ועוד ...