"לעולם אין לך הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשון," טוענת האמרה. אבל רושם ראשון אינו בא לידי ביטוי רק באופן בוא אדם לבוש, מדבר ומתנהל בחברה. רושם ראשון צריך גם להכיל את הזרעים מהם תצמחנה הזדמנויות עתידיות. באירועים עסקיים שונים ואפילו במפגשים חברתיים, פעמים רבות ההזדמנות נופלת לא בחלקו של האיש אשר יצר את הרושם הטוב ביותר, אלא בידי האיש אשר יצר את הרושם הטוב ביותר והפעיל מספיק שיקול דעת על מנת להכין מבעוד מועד כרטיסי ביקור.
מהו כרטיס ביקור ולמה הוא משמש
לכאורה, כרטיס ביקור הוא דבר מה פשוט ביותר שמדפיסים היום בכל מקום כולל בתי דפוס, פיסת נייר עליה רשומים פרטי ההתקשרות של בעליו. עם זאת, כרטיס הביקור מאפשר לאדם למסור את פרטיו בקלות ובמהירות, מבלי לעבור את אותם רגעים מביכים של חיפוש אחר עט ו/או פיסת נייר. פתקיות למיניהן הולכות לאיבוד או מושלכות כלאחר יד, אך כרטיס ביקור מעוצב ואיכותי מעמיד לרשות מקבל הכרטיס את כל פרטי ההתקשרות הרלוונטיים של מוסר הכרטיס, באופן ברור, קריא ונעים לעין. כמו כן, יכול לכלול כרטיס הביקור מספר פרטים על תחום העיסוק של בעליו, או איזשהו אלמנט גרפי, אשר משקף את תחום העיסוק של בעל הכרטיס. כך ניתן להחליף פרטים בקלות ובמהירות, ולנצל פגישות עסקיות באופן מטבי.
מעבר ליישום הפרקטי של כרטיס ביקור, אין ספק שנלווה אליהם ערך פסיכולוגי וחברתי נלווה – פעמים רבות הם מהווים סמל סטטוס. אדם אשר מחזיק בכרטיסי ביקור משדר רצינות ומקצועיות. פירושו של דבר שיש לו צורך בכרטיסי ביקור, עם כל המשתמע מכך. בנוסף, גם לעיצוב כרטיס הביקור ולאיכותו ישנה משמעות. לכן, ניתן למצוא כרטיסי ביקור באינספור עיצובים:
- כרטיסיביקור בסיסיים – כיתוב שחור על גבי לבן
- כרטיסיביקור עם כתב צבעוני
- כרטיסיביקור צבעוניים
- כרטיסיביקור עם תמונה
|
- כרטיסיביקור עם למינציה
- כרטיסיביקור מוטבעים
- כרטיסיביקור בצורות מיוחדות
- וכיו"ב
|
כמו בכל דבר אחר, כרטיסי ביקור הופכים להיות אחד האמצעים המשמשים לגיבוש דעה לגבי בעליו. במקרים מסוימים, בעל כרטיס ביקור פשוט עלול להתפרש כקמצן או כלא יצירתי, בעוד שבמקרים אחרים, כרטיסי ביקור צבעוניים ומושקעים יכולים להתפרש כצעקניים וכמצועצעים. לכן, העיצוב של כרטיסי ביקור נקבע לפי הצורך ולפי קהל היעד.
כרטיסי ביקור כיום
עם השנים הלכו כרטיסי ביקור ותפסו את מקומם בעולם העסקי. בית דפוס ממוצע מדפיס עשרות אם לא מאות מהם ביום. כך, למשל, ביפן מקובל בעת קבלת כרטיס ביקור להביט בו ולומר דבר עליו, כדי להפגין כבוד ותשומת לב. לכן, הכנסת כרטיס ביקור ישירות לכיס או לארנק נחשבת כמעשה לא מנומס. כמו כן, נוספו עם השנים פרטים נוספים, אשר לא היו בכרטיסים בימים עברו. כך, למשל, בתחילה, הוספת כתובת דואר אלקטרוני נחשבה כאקט לא מקצועי. אך עם הזמן, השימוש בדואר אלקטרוני נעשה כה נפוץ, עד שכרטיסי ביקור בהם אין מצוין גם דואר אלקטרוני נחשבים כלוקים בחסר. תהליך דומה התרחש גם עם אתרי אינטרנט. כאשר כיום מצפים במקרים רבים כי כרטיס הביקור יכלול גם הפנייה לאתר אינטרנט של בעל הכרטיס. המשתמע מכך, כמובן, הוא שמצופה מבעל הכרטיס להחזיק באתר אינטרנט משלו.