כבר צפיתם בהם בפינות הייעוץ של תכניות הבוקר, קראתם מדורים שלהם בעיתון וראיתם פרסומים שלהם בלוחות המודעות. מומחי משפחה- מקצוע חדש ומרתק שנכנס בשנים האחרונות לתודעה שלנו- מתחיל לצבור תאוצה ועושה רושם שהוא כאן כדי להישאר. זה הזמן להבין מהו תואר בלימודי משפחה, והאם הלימודים האלה יוכלו להפוך גם אתכם למומחים שתמיד רציתם להיות.
כל מה שצריך לדעת- תואר שני בלימודי משפחה
כשהעידן המודרני מכתיב שינויים סביבנו כל הזמן, הוא מגיע גם עד לגרעין הבסיסי ביותר של טבע קיומנו: המשפחה. מאבותינו ואימותינו הקדמוניים ועד לאבאמא המודרניים המשפחה עברה שינויים וטלטלות, ביניהם למשל המשפחה החד- הורית או המשפחות החדשות המגדירות באופן אחר ושונה את כל מה שהכרנו קודם לכן. לימודי תואר שני בלימודי משפחה מתמקדים בגרעין המשפחתי, אשר עבר שינויים לאורך ההיסטוריה וממשיך להתעצב כל העת. הלימודים שייכים לתחום מדעי ההתנהגות ומשלווים מגוון דיסציפלינות מתחומים רבים: כלכלה, סוציולוגיה, מגדר, משפטים, פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה, חינוך, התנהגות ועוד. מטרת לימודי תואר שני בלימודי משפחה הינה להפוך את הסטודנטים למומחים לענייני משפחה, כך שבסיום התואר והלימוד הפרקטי יוכלו להשתלב בארגונים ובמוסדות כמייעצים, מנחים, מאמנים ומקבלי החלטות בכל מה שקשור לתא המשפחתי. הלימודים משלבים עיון ומעשה, ומכשירים את הסטודנטים להיות מובילים וחלוצי דרך במקצוע החדש יחסית. בין הנושאים הנלמדים: כלכלת המשפחה, כישורי הורות, תקשורת בריאה במשפחה, הכוונה בעת משבר, חקר המשפחה, המשפחה בתחום המשפטי, ועוד.
האם תואר שני בלימודי משפחה מתאים לך?
כיום לא קיימים לימודי תואר ראשון בתחום, כך שכדאי לפנות לתואר ראשון בתחום "מקדם" כדוגמת עבודה סוציאלית, חינוך, מדע ההתנהגות, פסיכולוגיה ועוד, ולאחריו לפנות ללימודי תואר שני בלימודי משפחה. בדרך כלל לאחר תואר ראשון יהיה לכם קל יותר להחליט לאן מועדות פניכם ויתכן שתגלו שזוהי הדרך שהכי מתאימה לעתידכם. אז אם גם לכם זה נשמע מרתק, ואתם אוהבים אנשים, יודעים כיצד לדבר איתם, טובים בפתירת בעיות ובניתוח מצבים וסיטואציות, אולי כדאי גם לכם לשקול ללמוד תואר שני בלימודי משפחה.