פיסורה ברפואה המערבית
מטופל שסובל מפיסורה ויגיע לרופא מערבי, יוצע לו בתחילה טיפול שמרני שכולל משחות ואבקות לשתיה שמכילות סיבים, במידה וזה לא יעזור יזריקו למטופל זריקת בוטוקס לפי הטבעת (על מנת להקהות את תחושת הכאב,כידוע בוטוקס סוג של רעלן שמשתק עצבים) במידה וזה גם לא עוזר, יציע הרופא ניתוח. ואמנם הניתוח בעל סיכויים טובים להצליח אבל בחלק קטן מהמקרים נגרמים נזקים בלתי הפיכים. כמו איבוד שליטה בסוגרים, בריחת צואה, וגזים. בחלק מהמקרים גם כשהניתוח מצליח, פיסורה יכולה לחזור לאחר זמן לא רב (כי טיפלנו בבעיה ולא בשורש הבעיה). הקושי הטיפולי בפיסורה הוא מעצם זרימת הדם הנמוכה במקום שמקשה על ריפוי המקום. זמינות המקום למזהמים שונים שעוברים דרכו ,לכן השמירה על היגיינה הכרחית במקרה של פיסורה. פעילות ספורטיבית מומלצת במיקרה של פיסורה. סיפור מקרה, דניאל הגיעה למרפאתנו נסערת וכואבת ,חבצלת סיפרה על כאבים קשים שהיא סובלת מהם כבר כמה חודשים, ועל הבושה הגדולה שהיא חשה כשהיא צריכה לספר על מיקום הכאב .לאחר שהרגעתי אותה והסברתי לה את תהליך הטיפול ואת חשיבות שיתוף הפעולה מצידה בנושא התזונה והפעילות הגופנית ,ניתנו לחבצלת טיפול בדיקור ,צמחי מרפא, משחה מקומית והדרכה כיצד לנהוג ,לאחר כ 4 טיפולים חבצלת היתה חופשיה מכאב בכלל.(השם בדוי אך המקרה אמיתי)במידה ותירצו לדבר עם חבצלת או מטופלים אחרים אתם מוזמנים ליצור קשר.
פיסורה ורפואה סינית
פיסורה כיב או קרע של התעלה האנאלית. פיסורה נגרמת עקב יציאות קשות ועצירות, שקורות בגלל תזונה לקויה או חוסר בשתייה. סיבה נוספת להיווצרותה של פיסורה היא החדרת חפצים או אצבעות (יתכן גם מגע מיני) שגורמים לשריטות ופציעה של פי הטבעת. הכאב שנגרם בעקבות פיסורה הוא חד ומתמשך, ויציאה לשירותים מגבירה את הכאב ויתכן אף דימום. לכאב ולדימום ישנם אספקטים פסיכולוגים שמחמירים את המצב הקיים עקב יצירת פחדמלהיכנס לשירותים
פיסורה בתינוקות
תינוקות שסובלים מעצירות מועדים גם הם לסבול מפיסורה.בתינוקות יש להקפיד על תזונה נכונה. תינוקות שיונקים, יש להקפיד על תזונת האם ושתייה מספקת. יש לשים דגש בתינוקות על הגיינה לנקות את המקום לעיתים קרובות ולא להניח למקום להזדהם. הרפואה הסינית יודעת לטפל במקריפיסורה עם אחוזי הצלחה מרשימים. אנו ממליצים על טיפולי דיקור, צמחי מרפא סינים, אמבטיות ישיבה עם צמחי מרפא, ותזונה עתירת סיבים.טיפים לאנשים עם פיסורה:א. להרבות באכילת סיבים תזונתיים (פסיליום). ב. להרבות בשתיית מים. ג. ספורט מומלץ: הליכה. ד. לעשות אמבטיות בתוספת קמומיל. ה. לנקות היטב את המקום. ו. להימנע מקפאין ומאוכל חריף.
|