טריילרים ונגררים
נכתב על ידי: יעל בקר
תאריך: 06/02/11

נגררים ("גרורים" או "טריילרים" בלועזית) הם אלמנטים ממתכת ומפלסטיק קשיח, המשמשים להובלה ולגרירה של משאות. נגרר כולל, בדרך כלל, משטח פתוח או סגור, המעוגן מאחורי כלי הרכב הגורר אותו באמצעות מוטות מתכת ופלסטיק. ניתן לייצר ולהתקין נגררים ממגוון סוגים, בהתאם למטרה שלשמה הם משמשים.

לפני שאתם רוכשים נגררים, ודאו מראש לאיזו מטרה הוא מיועד וכן מה גודלו ומשקלו ביחס לכלי הרכב הגורר. למשרד התחבורה וליצרני הנגררים ברחבי העולם, יש תקנות מוגדרות וספציפיות בנושא היחס בין הגורר לנגרר. באופן כללי ניתן לומר שמשקל הגורר אמור להיות כפול ממשקל הנגרר, כולל המשא הנמצא עליו או בתוכו.

סוגי נגררים

ראשית כדאי וראוי לזכור שמכיוון שנגרר הוא תוספת משמעותית לכלי הרכב הגורר, תכנון וייצור של נגררים חייב לעמוד בתקני משרד התחבורה. מעבר לכך יש לוודא שהנגרר עומד גם בתקני בטיחות ובתווי התקן הדרושים בתחום זה.

הנגררים נחלקים, בדרך כלל, למספר קטגוריות, כגון נגררים עד 750 ק"ג ומעל 750 ק"ג; גרורים סגורים או פתוחים; נגררים נתמכים או רכינים; קרונות סוסים ושאר בעלי חיים; גרורי ספורט וכן אביזרי גרירה. להלן כמה מהסוגים העיקריים של הנגררים:

· נגררים לכלי רכב פרטיים – נגררים אלו משמשים למטרות פרטיות, כגון הובלת אופנועי שטח, סירות ועוד. בכלי רכב פרטי ניתן להתקין נגרר שמשקלו הכולל לא עולה על 500 ק"ג.

· נגררים לכלי רכב מסחריים – נגררים המשמשים להובלת משאות כבדים יותר, עד כדי אלפי קילוגרמים במשקל.

· נגררים סגורים או פתוחים – סוג כללי של נגררים בעל מרכב סגור או פתוח, בהתאם לדרישות הלקוח. נגררים סגורים יכולים לשמש להובלת בעלי חיים (כגון פרות, סוסים ועוד), ואילו הנגררים מהזן הפתוח מאפשרים להוביל חפצים אחרים, פחות פגיעים לתנאי הדרך ומזג האוויר.

· נגררים מיוחדים וייעודיים בהתאמה אישית – כל סוג של נגרר לא סטנדרטי, המיוצר למטרה ספציפית לפי דרישת הלקוח (למשל: נגרר שישמש כקיוסק נייד, נגררים פשוטים המשמשים כשטחי פרסום ניידים, נגררי קירור והקפאה, קרוואנים ניידים ועוד).

· ווי גרירה לכלי רכב – אביזרי רכב נלווים, המשמשים לחיבור הנגררים והגרורים מהסוגים השונים לכלי הרכב. וו גרירה הוא אלמנט דמוי אנקול, העשוי בדרך כלל ממתכת עמידה, ומחובר לשלדת הרכב (באחורי הרכב).

טיפ לרוכשים נגררים

רוצים לוודא שהנגרר שרכשתם עומד בתקנים? בקשו את מפרט היצרן ובדקו את המידות ואת המשקל המרבי המותר בהשוואה לרכב הגורר. כמו כן, תמיד אפשר לוודא שהייצור נעשה לפי תו התקן האמור בתחום, ואפשר אף לדרוש תעודה המוכיחה פיקוח של גוף חיצוני מוסמך (כגון הטכניון בישראל).


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article13777.aspx