סוכנויות המשטרה מנצלות את מכשיר פוליגרף ככלי חקירה לגיטימי, אך תמיד יש את השאלה המטרידה, האם תוצאות בדיקת פוליגרף הן חד משמעיות. מה זה אומר? האם ניתן לקבוע מעל כל ספק כי החשוב דובר אמת או שקר? האם ניתן לשייך לו האשמות בעקבות בדיקת פוליגרף? האם המכשיר מטעה אותנו או לא?
ובכן, התשובות לשאלות האלה הן לא.
ישנם מספר גורמים אשר עלולים להטות את התוצאות של בדיקת פוליגרף. כמו ניסו שאלה לא נכון ע"י בודק פוליגרף. כמו הפחד של הנבחן להיתפס בשקר ועקב הלחץ לתת תוצאות מוטעות. בשביל זה צריך בודק פוליגרף מיומן. כזה שיעשה אבחנה פסיכולוגית נכונה לנבדק ויתפור שאלות בהתאם. השאלות גם צריכות להיות במגוון שהנבדק לא יצליח לגלות בסופו של דבר איזה שאלה באה להכשילו ואיזה שאלה היא נטרלית.
השיטה היא לבנות מערך שאלות לבדיקת פוליגרף כך שהאדם הסביר לא יצליח להבחין בין שאלה רלוונטית ללא רלוונטית. כמובן ששיטה זו מיושמת ברוב מבחני הפסיכולוגיה המצויים כיום או בעבר. זו היכולת "להתעלות" על מוחו של האדם במין הפוך על הפוך ולקבל ממנו אינפורמציה שהיא לא תלויה בכלום. בפשטות זה "להרדים" את המוח של הנבדק ולתת לתת מודע לפעול בשבילנו.
ההנחה היא שהאדם הסביר יתעייף בסופו של דבר ואז אנחנו מגיעים לרמה אחרת של חשיבה שמנטרלת סובייקטיביות של הנבדק ומתחילה לגלות שכבת אובייקטיביות שאנו רוצים לגלות, שזו האמת. שזוהי המטרה המובנת של בדיקת פוליגרף.
ולכן, על מנת להימנע ממצב שתוצאות בדיקת פוליגרף לא קבילות ומבוטלות בבית משפט יש לעשות אותה בצורה מקצועית ע"י אנשי מקצוע מיומנים.
יש הטוענים כי מקומם של מכשירי פוליגרף הוא במוזיאונים. אך לא נכון הדבר. כשבדיקות אלה עוברות בצורה נכונה ותקנית, אין שום בעיה להשתמש בהם בכל סוגי המשפט לרבות המשפט הפלילי.
כיום יותר ויותר עורכי דין משתמשים בהוכחת מכשיר פוליגרף כגורם עיקרי בתיק ההוכחות.
לסיכום, אם יהיה השימוש במכשיר הפוליגרף ככלי חקירה, לספק הבוחן שלך עם כל הנתונים ניתן זמינים. הבוחן עליך להודיע על כך בתמורה, הם יכולים לסייע להודיע לך.