תאונות דרכים – השלכות ותביעה משפטית
נכתב על ידי: אקסטרה - קידום אתרים בגוגל
תאריך: 21/02/11

אנו מבלים זמן רב מחיי היומיום שלנו בנהיגה, אנו נוסעים לעבודה, הולכים למכולת מסיעים את הילדים לבית הספר, לחברים או חוגים, או קופצים לבקר חברים. רבים מאיתנו אף מתפרנסים מנהיגה, נהגי אוטובוס, מוניות, מורי נהיגה, נהגי משאיות וכו'.

רוב הזמן אנשים לא חושבים על כך שככול שהם מרבים בנסיעות, הם חשופים יותר לסכנה שיפגעו בתאונות דרכים. תאונות דרכים הן אירוע קשה וטראומטי לכל מי שמעורבים בהם. תאונות דרכים לעולם אינן צפויות הן באות בהפתעה, לעתים קרבות מדי התאונות מסתיימות בפציעות של המעורבים ואף במוות. התאונות מזעזעות את סדרי החיים של הנפגע ושל בני משפחתו, אשפוז בבית חולים, כאבים, נכות, הפסד של ימי עבודה ופגיעה קשה ביכולת ההשתכרות.

המחוקק הישראלי קבע כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים, יהיה זכאי לפיצוי כספי ללא קשר למידת אשמתו בתאונה. זאת כדי לתת לנפגעי תאונות דרכים כלים להתאושש מהתאונה ולחזור מהר ככל האפשר לשגרת חייהם. האחראים על תשלום הפיצויים לנפגע הן חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי  שאינם מקלים על הליך קבלת הפיצויים.

לפני הגשת תביעה כדאי ומומלץ לפנות לייעוץ של עורך דין תאונות דרכים המומחה בתחומו על מנת שיעריך את סיכויי הצלחת התביעה. הנפגע שנאלץ להתמודד עם הטראומה הנפשית והפיזית של התאונה, אינו יכול לרוב מבחינה פיזית וגם את הידע הדרושים להתמודדות מייגעת ומסובכת עם משפטני חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.

יש חשיבות רבה לקבל סיוע של עורך דין תאונות דרכים לצורך קבלת הפיצויים. שכר הטרחה של עורך הדין נגבה מהפיצוי המושג ללקוח בסיום התיק, ונגבה רק במקרה של זכייה. יש שני מסלולים לטיפול בנפגעי תאונות דרכים, המסלול הקצר, בו מנהלים משא ומתן מול חברת הביטוח לקבלת הפיצוי המרבי עבור הנפגע. המסלול הארוך, בו  תובעים את חברת הביטוח בבית המשפט.

נפגע יכול לטפל לבד בתיקו אך לעורך דין תאונות דרכים מומחה יש הבנה מעמיקה יותר וניסיון שיוכל להביא להשיג גובה גבוה יותר לנפגע. מומלץ, על ידי עורך דין תעבורה, למי שנפגע בתאונת דרכים לא להיפגש או לדבר עם חוקר חברת הביטוח. הם יציגו עצמם כמי שרוצים לעזור לנפגע כשמטרתם האמיתית היא למנוע מהנפגעים מלקבל פיצוי, או שהפיצוי יהיה נמוך ככל האפשר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article14296.aspx