עד המאה העשרים בתאילנד לא הייתה קיימת אוכלוסיה יהודית למרות שברחבי אסיה התגוררו יהודים משחר ההיסטוריה . בשנת 1920 הגיע לתאילנד אדריכל יהודי מרוסיה, כדי לבצע פרויקט עבור בית המלוכה התאילנדי ובכלל זה ארמון המלך, ובסיום העבודה החליטו בני המשפחה להישאר.
בשנת 1937 ברחו כ 120 יהודים מגרמניה הנאצית לתאילנד, והקימו את מה שנקרא בשפתם ועד סיוע לפליטי הנאצים.לאחר שנתיים גרמניה הורתה לשלטונות לעצור את קליטת הפליטים.
לאורך כל תקופת המלחמה עם יפן המשיכו יהודים לבוא מעירק, סוריה ורוסיה, נתיב הבריחה היה דרך סין.בשנת 1945 בסיום המלחמה הורו שלטונות תאילנד להחרים את רכוש היהודים, אך ללא הצלחה מרובה, כך שמצב הקהילה לא הורע ואף השתפר, יחד עם זאת בעת הקמת מדינת ישראל בשנת 1948 עזבו כמה משפחות את תאילנד ומספרם הצטמצם ל100 נפשות בלבד.
מרבית היהודים לא התערבו בענייני פוליטיקה מקומית מפחד השלטון פרט לרופא עיניים בשם יעקובסון שעם הגיעו מגרמניה החל לעסוק ברפואה ואף הפך לקונסול כבוד מעין שגריר של ישראל עד שנת 1958בשנה זו פתחה ישראל שגרירות קבועה רשמית בבנגקוק וכך הפך ביתו לשגרירות ישראל בתאילנד.
השגרירות החדשה החלה להדפיס עלוני הסברה על מדינת היהודים, ולהפיצם בכל תאילנד. הקהילה היהודית גדלה מאוד בתקופת מלחמת וייטנאם, חיילים יהודיים מאמריקה צרפת אנגליה ושאר מדינות שוכנו בתאילנד, ישראל שלחה רב על מנת לשמור מצוותיהם של החיילים היהודים,למרבה הפלא החליטו חלק מהם כמו האמריקאיים להישאר בתאילנד לתמיד.חלק מהאמריקאים שהיו יהודים הצטרפו לקהילה ולאחר 1969 עלה מספרם ל 250 בשנה זו הוקם בית הכנסת הראשון והתקבל ספר תורה מסינגפור.
בשנת 1997 נבנה בית עלמין יהודי בבנגקוק ליד בית הקברות הפרוטסטנטי.בשנים האחרונות מספרם של היהודים עלה ל 500, הגיעו אנשי חבד הנחמדים שומרי מסורת אנשים טובים כנסו ותקבלו טיפול טוב אוכל כשר תפילות ביחד חגיםא לימודי תורה ועזרה לזולת כל הכבוד.בשנים האחרונות בעקבות הגיעם של שליחי הרבי נחמן מברסלב אנשי חבד אשר פתחו נציגויות רבות בתאילנד גדל מספר היהודים החיים בתאילנד ל500 איש .
במרכז חבד תוכלו לבקר ולקבל ארוחה חמה תמיכה נפשית ורוחנית כמובן להשתמש בטלפון ובאינטרנט ולחוגג את חגי ישראל .
אנשי חבד ידועים בדלתם הפתוחה ליהודים בכל רחבי העולם ובנוסף הם תמיד עוזרים ליהודים שנקלעים לצרות במדינה זרה .
המאמר באדיבות אלי ארוסי מדריך טיולים