אם גם אתה שותה קפה ומיד מעוות את פניך, אם אתה סובל מדימומים בחניכיים בזמן ציחצוח השיניים, מנפיחויות או חוסר יכולת לתת ביס הגון בתפוח עץ רענן, ככל הנראה גם אתה סובל ממחלת חניכיים.
ובכן, אין צורך להיבהל. רוב האוכלוסייה, ליתר דיוק שבעים וחמישה אחוזים ממנה, סובלים מבעיות הקשורות לחניכיים, וזקוקים לטיפולי חניכיים.
הגורמים למחלת חניכיים הם רבים, כאשר הסיבה הראשונה והעיקרית היא אי הקפדה על היגיינה אוראלית, אי קבלת טיפול סדיר אצל שיננית, וצחצוח שיניים לא טוב.
סיבות נוספות כוללות מחלות כרוניות כמו סוכרת, הרגלים מזיקים כגון עישון או צריכה מוגברת של אלכוהול. והריון, שגורם להשפעה הורמונלית על החניכיים.
אם גם אתם בסטטיסטיקות וסובלים מבעיות של דלקת חניכיים, עליכם לגשת בהקדם לטיפול חניכיים אצל רופא שיניים. רוב מחלות החניכיים, כשהן מטופלות כראוי, לא מידרדרות למצבים חמורים יותר כמו למשל נסיגת חניכיים או היווצרות כיסי חניכיים עמוקים מצב המצריך התערבות כירורגית. אפשר וכדאי למנוע מראש את מחלות החניכיים באמצעים הבאים:
- ביקורים קבועים אצל השיננית. בתדירות ממוצעת של אחת לשלשה עד ארבעה חודשים. אם תעבור ניקוי אבן והסרת פלאק, לא תידרדר למחלת חניכיים ונסיגת חניכיים ממנה קשה יותר להירפא באמצעים פשוטים כמו ניקוי ושמירה אלא תצטרך לעבור טיפולים מסובכים ומורכבים יותר - שלא לומר יקרים יותר.
- שמירה על הרגלי היגיינה גבוהים. אין זה מספיק לצחצח שיניים. יש לצחצח בדיוק כפי שרופאי השיניים תמיד מלמדים אותנו, ובנוסף להעביר חוט דנטלי בין השיניים. אם ניתן, לאחר כל ארוחה מומלץ להעביר בין השיניים קיסם דנטלי להוצאת שאריות מזון התקועות בין השיניים. מי שמטפח הרגלי ניקיון אלה מגלה עד מהרה שלא רק ששיניו בריאות יותר, אלה גם שהן יפות יותר - ופיו מדיף תמיד ריח נעים - בונוס חביב.
- הימנעות מהרגלים מזיקים כמו עישון ושתייה מופרזת של אלכוהול וקפה. בנוסף לעובדה שעישון ושתיית קפה מחממים את איזור החניכיים, הם גם צובעים את השיניים בצבעים כהים ומכתימים אותם באופן מכוער. נציין שהימנעות מהרגלים אלה עדיפה גם למען הבריאות הכללית של הגוף.