אחת המטרות של מערכת החינוך היא להעביר כמה שיותר תלמידים מדי שנה את בחינות הבגרות. אמנם לא כל התלמידים זכאים לתעודת בגרות, וחלק מן התלמידים לא ניגשים לבחינות בכלל, או שפספסו בחינה אחת או שתיים, מה שלא מעניק להם את הזכות לקבל את תעודת הבגרות. מדובר בתעודה שמסמלת הרבה, מעבר לעובדה שהתלמיד סיים 12 שנות לימוד, אלא מדובר גם על זה שהוא מוכן לשלב הבא בחיים שלו.
כיום תעודת הבגרות היא כרטיס הכניסה למוסדות אקדמאים, למשרות נחשקות ועוד, ומי שבאמת רוצה או צריך יכו להשלים את הבגרויות החסרות לו, או את כולן, ולקבל את תעודת הבגרות שלו.
יש היום דרכים רבות להשלים בגרויות, וכל השלמת בגרויות יכולה להתקיים במוסדות החינוך העל יסודיים, כמו מכינות מיוחדות לכך, כמו לימודים בבתי ספר שמגישים לבגרויות, דרך הצבא וגם במכינות של האוניברסיטאות. השלמת הבגרויות היא לא עניין של מה בכך, משום שגם מספר שנים לאחר שסיימנו את התיכון, אף אחד לאט יכול להבטיח לנו שזה יהיה קל יותר. מה שבטוח הוא שמרביתנו נעשים חכמים יותר לאחר שאנו עוזבים התיכון, או מסיימים אותו. בזמן הלימודים אנו לא מבינים את החשיבות של הבגרויות, אולם לאחר מכן, כשחוכמת החיים מגיעה אלינו בצורה הטהורה שלה, וכאשר אנו מגלים שתעודת הבגרות היא כרטיס הכניסה לכל כך הרבה מקומות, אז אנחנו מבינים שאין ברירה, וחייבם לחזור וללמוד.