עצירות ילדים נחשבת לתופעה רפואית שכיחה במיוחד, כך שאין מה לדאוג ממנה. הטיפול התרופתי הנכון, הניתן דרך תרופות נגד עצירות ללא מרשם רפואי, עשוי לעזור במיגור התופעה אצל הילד. ואולם ביצוע של טיפול בעצירות ילדים מחייב פנייה לרופא מומחה בטרם התחלת הטיפול - כדי להתאים את הטיפול התרופתי נגד עצירות לרקע הרפואי של הילד.
כיום נהוג להגדיר עצירות ילדים ככזו המלווה בירידה בתדירות היציאות, וכן כאשר היציאות מלוות בקושי או כאב. טיפול בעצירות מתרחש לאחר שהגוף סופח את הנוזלים מהצואה שהופכת ליבשה, וכך היא נתקעת במעי הגס. התופעה הזאת גורמת לכך שנפח הצואה קטן, והרפלקס האחראי על דחיפת הצואה החוצה לא פועל כהלכה. מהן הסיבות להופעת עצירות ילדים?
ניתן למנות מספר סיבות הגורמות להופעת עצירות ילדים הדורשת טיפול נגד עצירות. שלוש הסיבות הבאות נחשבות לעיקריות בתחום, וניתן לטפל בהן בעזרת טיפול בעצירות על בסיס תרופות וכן על ידי שינויים בהרגלים של הילד.
בעידן שבו ילדים רבים לא אוכלים בבית, הסיכון באכילה של מזונות לא בריאים גובר. לכן, ילדים רבים ממעטים לצרוך מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים, התורמים לפעילות מעיים תקינה וכך מבצעים טיפול בעצירות. הצריכה של מזונות העשירים בסיביים תזונתיים נחשבת לחיונית כדי לעזור למנוע עצירות.
כמו כן, התאפקות או הימנעות מביקור בשירותים נחשבת לסיבה שכיחה במיוחד להופעת עצירות. ילדים עשויים להתבייש מלעשות את הצרכים שלהם בבית הספר, בו הם מבלים רוב שעות היום, ואף להימנע מביקור בשירותים זרים. לכן, מומלץ לעקוב אחר הרגלי היציאות של הילד - ובמידת הצורך לעודד אותו ולשוחח איתו על כך, בשיתוף עם גורמי החינוך בבית הספר.
גם שתייה לא מספקת של נוזלים עשויה להיות סיבה להתפתחות של עצירות. מאחר שהם גם חיוניים לתפקוד הגוף, כדאי לעודד את הילד לשתייה מספקת של נוזלים מדי יום בכדי לסייע להפיכת הצואה לרכה.