למרות שהופעת עצירות בהיריון נחשבת לתופעה נורמלית ושכיחה בקרב נשים רבות, קיימות דרכים ספציפיות לביצוע טיפול בעצירות במהלך ההיריון. מאחר שיש צורך להתאים טיפול נגד עצירות אשר מותאם למצבה הרפואי של האישה, יש לפנות לרופא מומחה בטרם התחלת טיפול תרופתי נגד עצירות בהיריון.
ואולם, ניתן גם לבצע טיפול נגד עצירות ללא צורך בתרופות ותכשירים שונים. מחקרים שנערכו מצאו ששינויים בהרגלי התזונה ואורח החיים עשויים להיות לא פחות יעילים מטיפול נגד עצירות בהריון דרך תרופות.
עצירות בהריון עשויה להיגרם כתוצאה מאורח חיים לא נכון. אכילה מרובה של מאכלים העשירים בקמח לבן, כגון בורקסים ועוגות שונות, נחשבת לאחד מהגורמים השכיחים המצריכים טיפול בעצירות. במקומם, ניתן לצרוך מזונות העשירים בסיבים תזונתיים אשר מסייעים לפעילותה של מערכת העיכול בגוף.
כמו כן, ניוון או חוסר תנועה מוגדר כגורם נוסף שבגללו מופיעה עצירות בהריון. לכן, עבור טיפול יעיל נגד עצירות, מומלץ להקפיד על ביצוע פעילות ספורטיבית - הליכה יומית של כשלושים דקות ביום אם שחייה אחת למספר ימים בבריכה. בנוסף לפעילות הספורטיבית, אפשר גם להקפיד על שתייה מספקת של נוזלים מדי יום.
קיימות מספר תרופות סבתא אשר עשויות לעזור במהלך טיפול בעצירות. ניתן להקפיד על הוספה של כפית שמן זית או שמן פישתן אל כוס מים פושרים, ולשתות אותה על בטן ריקה. כמו כן, השרייה של 2-4 שזיפים מדי ערב בתוך כוס מים רותחים עשויה להועיל נגד עצירות בהריון - את השזיפים יש לאכול בבוקר שלאחר מכן ולשתות את הנוזלים.
שילוב של מזונות שונים בתפריט היומי עשוי לעזור גם הוא לעזור במהלך טיפול בעצירות. קיווי, לדוגמה, הוא פרי המכיל אנזימי עיכול המסייעים בעיכול חלבונים ומזון בכלל, מומלץ. שמומלץ לצרוך את הפרי במינון של 2-4 יחידות ליום. גם אכילה מאוזנת של סלק, אננס וכן פפאיה טרייה מסייעים בטיפול נגד עצירות בהריון.