על מנת לטפל בעששת, על רופא השיניים להסיר את החלק הרקוב בשן, ולמלא את השן החסרה באופן מלאכותי על מנת להחזירה לתפקוד נורמאלי, או קרוב לכך ככל האפשר. במסגת שיקום הפה, הפעולה הנעשית למילוי החור בשן בחומר מלאכותי נקראת סתימה.
בשיטה המסורתית, הקיימת כבר כמאה וחמישים שנה, הסתימות עשויות תערובת מתכות המוחדרת לחור שנוצר בשן עקב העששת. סתימה מסוג זה נקראת אמלגם, והיא נותנת למקום המילוי צבע מתכתי אפור.
בנוסף, מכילה סתימה זו כספית, וישנו חשד (שלא הוכח עדיין) לגבי נזקים אפשריים של הכספית לבריאות המטופל. כתוצאה מחשד זה, הוצאו סתימות אמלגם אל מחוץ לחוק בשבדיה, נורבגיה ויפאן, ובמדינות אירופה הוגבל השימוש בהן.
פיתרון לבעיות הנגרמות מסתימות אמלגם נמצא בדמותן של סתימות שיניים לבנות, העשויות מחומר פלאסטי בעל צבע לבן הזהה לשן הטבעית ונקרא קומפוזיט, המתקשה מיד לאחר הרכבתו על החור בשן, ומתמזג בטבעיות עם המראה הלבן של השן הטבעית.
קומפוזיט עשוי מחומר אורגני דמוי שרף וחומר אנאורגני. סתימות לבנות נותנות לשן שעברה טיפול מראה טבעי, ובמקרים רבים אף לא ניתן לראות באיזו שן הותקנה סתימה ובאיזה לא.
סתימות השיניים הלבנות הופיעו לראשונה בשנות ה-60. בניגוד לאמלגם, לא מכילות סתימות שיניים לבנות כל מתכות, ולכן אין חשש לתופעות לוואי הקשורות במתכות. הקומפוזיט גם אינו מוליך חום, בניגוד למתכות, כך שאין סכנה לחימום או קירור יתר של השן בה נעשתה הסתימה, כפי שהדבר עלול לפעמים לקרות בסתימות מסוג אמלגם. בנוסף, סתימות לבנות אינן מקשות על פעולות של לעיסה ואינן פוגעות בתפקוד השן בכל דרך שהיא, זוהי דרך מהירה ואסטטית של שיקום הפה ולסת.
התקנת סתימות לבנות מחייבת קידוח בשן לצורך החדרת החומר, והיא נעשית תוך הרדמה מקומית. לאחר ביצוע הסתימה, יש להימנע מאכילה ושתייה למשך שעתיים.
לאחר ביצוע פעולת הסתימה בשן, יש לשמור על בריאות השן כרגיל, ולהקפיד על צחצוח נכון ולהגיע לטיפול של הסרת אבנית אחת לששה חודשים. גם שיניים בהן הותקנו סתימות לבנות, עלולות לפתח עששת אם לא תהיה הקפדה על צחצוח נכון. עם זאת, אין סתימות לבנות מחייבות טיפול מעקב ייחודי, ושמירה בסיסית על צחצוח נכון תספיק.
אם נשמרת היגיינת הפה בצורה נכונה, נשמרות הסתימות הלבנות לשנים רבות. עם זאת, עלולה הקומפוזיט לאבד את צבעו הלבן, והדבר מחייב ליטוש ומילוי מחדש של הסתימות הלבנות אצל רופא השיניים.
יתרון בולט של קומפוזיט הוא האפשרות להשלים סתימות לבנות מבלי שיהיה צורך להסיר את החומר שכבר הוזרק לשן בתהליך הטיפול, אלא תמיד ניתן להוסיף על החומר הקיים, וזאת בשל מבנהו הכימי של הקומפוזיט.