עצירות בהריון היא תופעה רפואית שאפשר לטפל בה. עם הופעתן של תופעות עצירות תרופות שונות עשויות להועיל, ואולם חלקן לא מותאמות לנשים בהריון. לכן, הדרך הטובה ביותר עבור טיפול בתופעות עצירות בהריון היא בעזרת שינויים בהרגלי התזונה והחיים - המאפשרים ליהנות מתקופת ההיריון בקלות רבה יותר.
כיום, נהוג להגדיר עצירות כתופעה רפואית במסגרתה מתקיים קושי ביציאות היומיות, חלה ירידה בכמות היציאות היומית, או שהיציאה מלווה בכאב ומאמץ. עם הופעתה של תופעת עצירות תרופות טבעיות עשויות להועיל במסגרת טיפול בעצירות - ניתן לערוך טיפול נגד עצירות באמצעות סלט המכיל שזיפים מיובשים, צימוקים, תאנים וכן מיץ מחצי לימון.
קיימות דרכים נוספות לטפל בהופעת עצירות בהריון. עם הופעתה של עצירות תרופות נוספות יכולות להשתלב במערך הטיפול נגד עצירות. קיווי, לדוגמה, הוא פרי המכיל אנזימי עיכול ממשפחת האקטינידיה - המסייעים למערכת העיכול, וכך גם עוזרים בביצוע טיפול בעצירות.
קיימים מספר מזונות וכן הרגלי חיים אשר גורמים להופעת עצירות בהריון ומצריכים לבצע טיפול נגד עצירות. אכילת מוגזמת של מזונות המכילים קמח לבן, לדוגמה, מחמירים הופעת עצירות בהריון ובכלל עצירות בקרב רוב האוכלוסייה. בנוסף, נמצא שחוסר תנועה מהווה גם הוא גורם המנוון את פעילות מערכת העיכול - לכן מומלץ לערוך הליכה יומית של כחצי שעה עבור טיפול בעצירות, כאשר גם שחייה בים או בבריכה עשויה להיות אפקטיבית נגד עצירות.
אחת מהדרכים השכיחות ביותר לביצוע טיפול בעצירות היא צריכה מוגברת של מזונות העשירים בסיבים תזונתיים - אכילה של פירות וירקות עם הקליפה שלהם, דגנים מלאים, וכן קטניות נחשבת למועילה נגד עצירות.
לסיכום, במידה והשינויים הללו לא מועילים, ועם המשך הופעתן של עצירות תרופות עשויות להועיל - ואולם מומלץ בחום לפנות אל רופא מומחה, כזה אשר יתאים תרופה נגד עצירות בהריון המתאימה למצב הרפואי של המטופלת.