לפני שבוע, התראיינה ח"כ רוחמה אברהם בלילא בתוכנית ברדיו דרום, אודות קידום חוק הבטחון התזונתי.
מיליון וחצי משפחות, חיות בישראל מתחת לקו העוני בשנים האחרונות, ובהן , כ-780 אלף ילדים רעבים.
ילדים רעבים במדינת ישראל
אותם ילדים רעבים, מקבלים ארוחה חמה אחת ביום, באם הם נכללים תחת הקריטריונים התואמים את חוק הארוחה החמה לתלמיד, שחוקקה ח"כ רוחמה אברהם בלילא בשנת 2005. חלק מהילדים זוכים לארוחה בשרית אחת לשבוע. אותה תופעה של רעבקיימת גם בקרב קשישים, הנראים מחטטים בפחי הזבל ברחובות, למרבה הצער.
פסטיבל חלוקת הקרטונים לפני החגים
התקשורת, מתגייסת למען הסוגיה בראש השנה ובפסח, אז ניתן לראות אתפסטיבלי התורים הארוכים, של אותם אלו המוותרים על כבודם ומחכים לאותוקרטון, שלא כל המוצרים בו רלוונטיים להם, שכן חלקם חולי סכרת או בעלירגישות לקמח.
מצד אחד, אי אפשר להתעלם מכל אותם אנשים שמוותרים על זמנם, המקדישיםמכספם ומיטב מרצם לטובת אותם אנשים רעבים. לא ברור מה היה קורה אלמלא אותההירתמות מבורכת של העמותות הללו.מצד שני, צריך שיהיה סדר. בסדר, הכוונהלכך שאנשים המתמחים בסוגיה, יעסקו בבדיקתה, בחינת הקריטריונים השונים ומתןהפתרונות. איננו רוצים להנציח את המצב הקיים של חלוקת הקרטונים.
חוק המועצה לביטחון תזונתי אמור להביא לפתרון סוגית הרעב
חוק המועצה לבטחון תזונתי, אותו מקדמת בימים אלו רוחמה אברהם בלילא,בשיתוף עם עמותת ידיד, בא לתקן סוגיה זו. מטרתו היא, שהמועצה לביטחוןתזונתי תבחן את הבעיה ותספק את הפתרונות.
על פי סקר שערכה עמותת ידיד בימים האחרונים בקרב אלף מתושבי הדרום, רובםציינו כי הם חשים בושה גדולה לעמוד בתור בכדי לקבל את הקרטון. קרטוןשעבורו, עומדים בתור גם ילדים.
מאחר ואנשים רעבים כל השנה, המטרה היא לפתור את הבעיה באמצעות חלוקתכרטיסים לצורך רכישת מזון בסופרים, לזקוקים לכך, אחת לחודש, כפי שיבחן עלידי המועצה לבטחון תזונתי, ממש כפי שמתבצע בארה"ב. אותם אנשים יוכלו לגשתלסופרמרקטים ולרכוש את מוצרי המזון שהם זקוקים להם – אך ורק מוצרי מזון. לאאלכוהול, לא מוצרי ניקיון וכמובן לא ביגוד או סיגריות.
חוק זה, עשוי להיות אחד החשובים ביותר, שלכשיתקבל, יחולל מהפכה חברתית בכל הקשור לתופעת העוני והרעב בישראל.