ויזה לארה"ב, מידע כללי
נכתב על ידי: אביב אריאל
תאריך: 16/05/11

אזרח המעוניין להיכנס לתחומה של ארצות הברית חייב לקבל אשרת הגעה למדינה (ויזה לארה"ב), למעט 35 מדינות שאזרחיהן פטורים מויזה (וישראל לא ביניהן). לפיכך, ישראלי המעוניין לטוס לארצות הברית חייב להשיג ויזה לארצות הברית.

הנפקת ויזה לארה"ב הוא תהליך ארוך ומייגע, במיוחד בשנים האחרונות, עקב איומי טרור על ארצות הברית והגירה בלתי-חוקית.

ישראלי המעוניין בהנפקת ויזה שיאפשר לו להיכנס לארצות הברית נאלץ לעבור המון הליכים ביורוקרטים מסובכים, ואף עלול להתבלבל ולהתחיל הכל מההתחלה. ההליכים כוללים, בין השאר, הרבה עבודת ניירת, ראיון קריטי במיוחד בקונסוליה בתל-אביב או בירושלים (לאחר תקופת המתנה ארוכה), קביעת תור בקוד, ו"החרמת" (משאירים את הדרכון בקונסוליה לאחר הראיון) דרכון זמנית.

כל אלו כרוכים בתשלום. למעשה, גם הנפקת הויזה לא מבטיחה אישור כניסה לארצות הברית, מאחר ובעת ההגעה לשדה התעופה על אנשי הרשויות המקומיים להחליט אם להכניס את הנוסע אל תוך המדינה ולכמה זמן.

הויזות מתחלקות למספר רב של סוגים, אך גם לשני סוגים עיקריים: אם מדובר בויזה לאדם המתכנן לגור בקביעות בארצות הברית (הנקראת Immigrantאו הגירה), או בויזה לאדם המתכנן לשהות תקופה קצרה בארצות הברית לצרכים לא-ממשלתיים (כמו נופש או עסקים, למשל). ויזה כזאת נקראת Nonimmigrant. (לא להגירה)

סוגי הויזה הנפוצים:

ויזה מסוג B1/2 היא הנפוצה ביותר ומיועדת למטיילים ולאנשי עסקים. זוהי ויזה לתקופה מוגבלת ונכללת בקטגוריית ה- Nonimmigrant. היא משמשת בין השאר לחיילים משוחררים וצעירים המחפשים  לטייל לפני פרק החדש בחיים  כמו-כן גם למשפחות הנוסעות לבילוי.

ויזות מסוג E נועדות למשקיעים וסוחרים.

ויזות מסוג H נועדות לעבודה בתחומים שונים.

ויזות מסוגים F ו-M נועדות לסטודנטים מסוגים שונים ולקרובי משפחותיהם.

ויזות מסוג R נועדות לאנשי דת, כמו רבנים המבקרים לעיתים תכופות בארצות הברית.

ויזות מסוג V נועדות למתחתנים עם אזרח ארצות הברית.

כאמור, הראיון הוא קריטי במיוחד וכשלבסוף מגיעים אליו רצוי להשאיר רושם טוב על המראיין:

רושם של אדם נורמטיבי המעוניין ליהנות (לזמן מוגבל) מהחוויה האמריקאית לצורך זה או אחר. זהו הרושם הרצוי לצורך קבלת ויזה לארה"ב זמנית (Nonimmigrant). כמו-כן רצוי שהמרואיין יראה ויוכיח כי הוא מתכוון לחזור לארץ בזמן ושהוא לא הולך לגרום לצרות. לדוגמה: אם יש לו בארץ נכסים הסיכוי שלו לקבלת ויזה גדל כי המראיין יניח באופן טבעי שהוא ירצה לחזור לנכסים שלו. לעומת זאת, אם אין לו שום דבר בארץ הנתונים עלולים להציג אותו כחסר-כל המתכנן למצוא את עתידו בארצות הברית ולא לחזור. מן הסתם, יקטנו גם הסיכויים של אנשים עם עבר פלילי.

כאלו שייחשדו על-ידי המראיין בשיתוף פעולה עם סוכנות ביון זו או אחרת או עם ארגוני טרור, כמובן,ייענו בשלילה. גם כאלו שייראו כנזק פוטנציאלי לארצות הברית מבחינת מחלות וכדומה עשויים להיענות בשלילה.

מובן שהנפקת ויזה קבועה (של Immigrant) מסובכת הרבה יותר.

ויזה קבועה בזכות נישואים עם אזרח ארצות הברית עשויה להיתקל בחשד ולדרוש בדיקות קפדניות יותר מצד הרשויות בארצות הברית.

במידה והויזה תאושר, הדרכון יישאר בקונסוליה בתל-אביב או בירושלים ויוחזר בדואר למבקש בבוא העת.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article16610.aspx