מגוונם הרחב של עדשות מגע אותן ניתן למצוא כיום, הופך להיות מעט מבלבל עבור האדם שמעוניין לרכוש עדשות מגע בפעם הראשונה, חומרי הגלם השונים מהם מיוצרות עדשות, יחד עם תקופות השימוש המשתנות עלולות להפוך את הבחירה בסוג אחד של עדשות למשימה לא פשוטה. להלן מעט מידע שיסייע לכם להכיר את הסוגים השונים של העדשות.
עדשות מגע לתקופות שימוש שונות
עדשות מגע ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות: עדשות מגע זמניות ועדשות מגע קבועות. חלוקה זו נעשית על פי תקופות השימוש המיעדות של כל עדשה ועדשה.
עדשותמגע זמניות
קבוצת עדשות מגע זו, כוללת עדשות מגע יומיות, עדשות דו שבועיות, עדשות חודשיות ועדשות רבעניות. קבוצת עדשות המגע הזמניות, היא הפופולארית ביותר, כאשר מידי שנה יותר ויותר אנשים בוחרים להשתמש בעדשות מגע זמניות, בגלל הנוחות הרבה שלהן, שמתבטאת גם בעת הרכבתן (העין מתרגלת אליהן במהירות רבה) וגם בעת תחזוקתן השותפת (דרישות תחזוקה מינימליות, סוגים מסוימים של עדשות מגע זמניות לא דורשות תחזוקה כלל)
עדשות מגע קבועות
קבוצת עדשות מגע זו כוללת עדשות מגע לשימוש של שנה ומעלה (לרוב עד שנתיים). בעבר נהוג היה לחשוב כי איכות הראייה שמספקות עדשות מגע קבועות היא טובה יותר, אך כיום, לאחר מחקרים רבים, נמצא כי אין אמת בדבר. עדשות מגע קבועות הן זולות יותר מעדשות זמניות, עקב קצב תחלופה איטי יותר. על פי רוב לעין לוקח זמן רב יותר להתרגל לעדשות מגע קבועות בגלל מבניהן הנוקשה.
חומרי גלם שונים
גם את חומרי הגלם מהם מיוצרות עדשות מגע ניתן לחלק לשתי קבוצות: חומרי גלם קשים וחומרי גלם רכים.
-
חומרי גלם קשים, המשמשים לרוב לייצור של עדשות מגע קבועות.חומרי גלם "קשים" נחשבים איכותיים יותר, שכן הם מעבירים חמצן טוב יותר לעין בעת הרכבת העדשה. החסרון העיקרי של חומרי גלם "קשים"או עדשות קשות המיוצרות מחומרי גלם אלו, הוא זמן ההסתגלות הארוך של העין.
-
חומרי גלם רכים, המשמשים לייצורן של עדשות מגע זמניות רכות, נחבים לנוחים יותר לעין ואינם מצריכים זמן הסתגלות ארוך כמו חומרי הגלם הקשים.