שילוב של אלכוהול ונהיגה הוא שילוב קטלני אשר עשוי לא רק לפגוע בחייו של הנהג אלא גם בחייהם של שאר הנוסעים ברכב, ברכבים אחרים או בהולכי רגל בכביש.
נהיגה בשכרות מטשטשת את הכרתו של הנהג והופכת את תגובתו לאיטית ומסורבלת יותר.
מחקרים בתחום הנהיגה בשכרות מראים כי יכולת התגובה של הנהג במצב של שכרות נמוכה בעשרות אחוזים מאשר במצב בו הוא אינו שתוי. נהגים רבים עולים לכביש לאחר שתיית אלכוהול מתוך תפיסה מוטעית כי הם מרוכזים ומפוקסים דיים כדי לנהוג. נשאלת השאלה, כיצד אדם ששתה אלכוהול יכול להעיד על צלילות הכרה?
עונשים על נהיגה בשכרות
ככל שכמות האלכוהול בדם גדלה, כך גם עולה הסיכוי למעורבות בתאונת דרכים אשר עשויה להיות קטלנית. רמת האלכוהול בדם מתייחסת גם לבעל משקל גוף גדול או לרגילים בשתיית אלכוהול. האלכוהול משפיע על כולם, מטה ומשבש את צלילותו של הנהג. על נהיגה בשכרות עומדים עונשים קבועים וברורים בחוק.
נהיגה בשכרות נחשבת בתור עברה חמורה על החוק שבצידה עונשים לא קלים. נהיגה בשכרות עלולה לגרור בעקבותיה פסילה של הרישיון של שנתיים לפחות (תלוי בותק של הנהג ובעבירות קודמות). לפי החוק הישראלי כל מי אשר נבדק ושנמצאה בגופו כמות אלכוהול העולה על 240 מ"ג בליטר אויר, נחשב כשיכור.
בדיקת האויר הנשוף נעשית על ידי מכשיר הינשוף הבודק את רמת האלכוהול בדם. חשוב לדעת כי מן הרגע בו אדם נבדק ונמצא שיכור כמעט בלתי אפשרי יהיה להוכיח אחרת. הוכחה של נהיגה בשכרות גוררת באופן מיידי עונשים ברורים הקבועים בחוק.
מה עושים כדי להמנע ממצב של נהיגה בשכרות?
מצב של נהיגה בשכרות קורה משום שלרוב הוא מפתה מאוד. אנו עשויים לחשוב שבסך הכל מדובר בנסיעה קצרה בדרך אשר מוכרת לנו היטב. צורת חשיבה זו מתאימה במצב רגיל, אך לאחר שתיית אלכוהול גם נהיגה למרחק קצר עשויה להסתיים בתאונת דרכים קטלנית.
אם שתיתם אלכוהול תנו לחבר אשר לא שתה לנהוג ולהביא אתכם הבייתה, קחו מונית או אפילו התקשרו למכר או בן משפחה שיבוא לאסוף אתכם. וודאו טרם האירוע מי החבר אשר הפעם לא ישתה ויסיע אתכם ואת החברים האחרים בחזרה הבייתה בשלום.