הפנג שווי היא תורה סינית, העוסקת בהשפעה של המרחב בו אנו חיים על ההתנהלות שלנו בו, תחושותינו ועל חיינו באופן כללי. הפנג שווי נותן כלים לארגון ועיצוב של הבית וחדריו מן ההיבט האנרגטי. כשמעצבים את החלל לפי עקרונות אלה, גורסים המאמינים, אנו מגבירים את הסיכוי לשפר תחומים שונים בחיים.
כשמדובר על חדרי תינוקות, הגישה היא שבואו של תינוק חדש מצריכה, מעבר להכנות הרגילות, תכנון והתאמה של המרחב האנרגטי. עיצוב על-פי הפנג שווי לקראת הגעה של תינוק הביתה, כולל בחירה נכונה של מיקום החדר, עיצובו, בחירה מתאימה של צבעים, מיקום רהיטים וחפצים בחדר והתאמת חלל הבית כולו.
חדרי תינוקות – עקרונות מנחים
עיצוב חדרי תינוקות בהשראת הפנג שווי, הוא אישי למתגוררים בחלל, והבחירות תהיינה שונות בהתאם ללקוחות הצעירים שיתגוררו בו. לתאריך הלידה משמעות מכרעת בעיצוב חדרי תינוקות. תאריך זה קובע לאיזה יסוד שייך התינוק ועל פיו נקבעות ההחלטות האנרגטיות הקשורות לתכנון החדר.
החלטות אלה כוללות את הצבעים והחומרים המתאימים, בחירת החדר הנכון-מבחינת המיקום, מכל חדרי הבית (במידה ומתאפשר), ארגון הריהוט בחלל החדר, הצבת המיטה במקום ההולם ביותר, בחירת והתאמת התאורה, האווירה והחפצים בחדר. הכל, כאמור בצורה המיטבית ביותר עבור התינוק המסוים שיתגורר בחדר.
חדרי תינוקות – עיצוב נכון והשפעתו על התינוק
תינוק הנמצא בחדר המעוצב בצורה שמתחשבת באופיו ובצרכיו יחוש רגוע ונינוח. זה אולי נשמע קצת מרחיק לכת, אבל כשחושבים על זה, זו למעשה הבנה אינסטינקטיבית. גם מעצבים והורים ססגוניים במיוחד, לא יבחרו בעיצוב חדרי תינוקות בצבעים רועשים, תאורה עזה ועומס פריטים.
סביבה רגועה ונינוחה מעניקה לתינוק תחושה מרגיעה ועוטפת ומקלה על ההסתגלות לפער העצום שבין החיים הרגועים והשלווים ברחם ובין העולם הרועש, המואר, הצבעוני שמחכה לו בחוץ. הפנג שווי מעניק כלים עיצובים המיועדים לשמירה על הבריאות של התינוק ועל תחושתו הכללית במרחב בו הוא נמצא.
חדרי תינוקות – לידיעת המקננות...
התופעה הזאת מוכרת היטב. בשלב מסוים, חשה כל הריונית בדחף עז לארגן את הבית לקראת הלידה כך שהסביבה אליה מגיע התינוק תהייה מזמינה ונעימה. ומה טוב יותר מלעשות זאת תוך התאמה אישית לרך הנולד?