פירות הביכורים
מצוות הביכורים חלהרק בארץ-ישראל. מביאים ביכורים משבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר, ורק מן המשובחים שבשבעת המינים. מצוות הביכורים הייתה נהוגה רק בזמן שבית-המקדש היה קיים. כל זמן שבית-המקדש היה קיים, היו מביאים ביכורים: מזמן שחרב בית-המקדש, אין מקיימים עוד מצוות הביכורים.
במאה השנים האחרונות מאז החל הישוב היהודי בארץ-ישראל להתרחב, נעשים ניסיונות לחדש בצורות שונות את טקסי הבאת הביכורים, כזכר לטקס הבאת הביכורים בזמן בית-המקדש
חגיגות הביכורים במושבות ארץ-ישראל
בראשית המאה, עם התחדשות הישוב היהודי בארץ-ישראל, החלו בפעילויות לשבועות במושבות, בקיבוצים ובערים את טקס הבאת הביכורים כדי לציין את הברית המחודשת בין העם ובין אדמתו. את הביכורים היו מעלים לקרן-הקיימת, שעסקה בקניית אדמות בארץ-ישראל, בהכשרת הקרקע ובייעור.
הילדים היו לובשים בגדים לבנים, ראשיהם עטורים זרי פרחים, ובידיהם סלי ביכורים. הם היו צועדים בתהלוכה גדולה בישוב בליווי תזמורת וקהל רב, כשבראש התהלוכה מוליכם שור, שקרניו צבועות בצבע זהב (זכר לציפוי הזהב על קרני השור בתהלוכת עולי הרגל לבית-המקדש). הילדים היו מניפים את הסלים ואומרים: "הנה הבאנו מראשית פרי אדמתנו מנחה לגאולת אדמת ארץ-ישראל."
גם כיום נערכים טקסי ביכורים בגני הילדים. את הפירות והירקות, שמביאים הילדים בסליהם, נותנת הגננת צדקה למוסדות שונים, כגון בתי יתומים ובתי אבות.