במשך שנים ניסו ממשלות ישראל וארצות הברית לבטל את דרישת הויזה לארצות הברית מאזרחים ישראלים ולכלול את ישראל ברשימת המדינות הפטורות מויזה, אך ביטול זה מעולם לא יצא לפועל, כנראה בגלל ענייני ביורוקרטיה.
לפיכך, ישראלים המעוניינים להיכנס אל תחומי ארצות הברית נדרשים להנפיק ויזה לארה"ב.
לאחר שהגיעו, הויזה (אשרת השהייה\עבודה) עלולה להתבטל על ידי הרשויות בארצות הברית במקרים מסוימים. זה קורה במיוחד כאשר בעל הויזה מפר את תנאי הויזה שלו או עובר על החוק.
קיימים סוגים שונים של ויזה לארה"ב ולכל אחד מהם יש תנאים משלו.
כך, לדוגמה, אזרח שהנפיק ויזה של תייר
לא יוכל לעבוד בארצות הברית, ואם יעבוד, יפר את תנאי הויזה שלו.
כאמור, במקרים כאלה הויזה מתבטלת והאזרח לרוב מורחק מתחומי ארצות הברית למשך שנים או אפילו לצמיתות. העונש הנפוץ הוא הרחקה לעשר שנים,וקנס כספי אפשרי בהחלט.
אחד מהגורמים הכי שכיחים לביטול ויזה הוא שהייה בתחומי ארצות הברית מעבר לגדר המותר, הנקראת (overstay), כמו גם עבודה או לימודים תחת ויזה שלא מתירה אותם.
לפיכך, רצוי מאוד שלא לעבור על תנאי הויזה, לתכנן מראש את סוג הויזה הרצוי, ולא לעבור על החוק בארצות הברית.
אזרח שנשללה לו הויזה יכול להגיש ערעור. בערעור הוא יוכל לטעון וייצטרך להוכיח ששום הפרת תנאי או חוק לא נעשתה באשמתו, או לא נעשתה כלל.
לדוגמה, אם נשאר בארצות הברית מעבר לגדר המותר אך מאחר ולא הייתה לו ברירה או יכולת לעזוב מסיבה כזו או אחרת, יכול להיות שערעורו יתקבל.
במידה ואזרח הנמצא בהליכי הנפקת ויזה לארצות הברית מעוניין לבטל את הנפקת הויזה מרצונו, הוא לא מחוייב לעשות דבר מלבד להפסיק את ההליכים. עם זאת, זהו לא צעד מומלץ, שכן גם אם נסיעתו
בוטלה, הויזה שתונפק תהיה תקפה למשך מספר
שנים ותוכל לשמש אותו בעתיד.
בנוסף, אם כבר שולמו אגרות ותשלומים אחרים, הכסף לא יוחזר למנפיק שהתחרט, כך שהכסף והאנרגיה שהושקעו בהנפקה היו לחינם, ובעתיד תדרש הנפקה מחדש במקרה של צורך לכניסה לארצות הברית.