סרטן הריאות
נכתב על ידי: גליה בסול כוכב
תאריך: 30/06/11

מהן הריאות?

הריאות הן איבר המצוי בבית החזה והן חלק ממערכת הנשימה. הן אחראיות לתדלוק פעולות ותהליכי אנרגיה המתבצעים בכל התאים בגוף כמו החמצן שאנו שואפים לגופינו אל הריאות ומצד שני להרחיק את החמצן הדו פחמני מגופינו ע"י נשיפה. כאשר אנו שואפים אוויר, האוויר עובד מן האף או מן הפה אל קנה הנשימה הנמצא בגרון, משם הוא ממשיך את דרכו אל בית החזה. בתוך בית החזה ישנם שניי סמפונות (צינורות) אחד לריאה ימנית ושני לשמאלית. הסמפונות מתפצלים לצינורות קטנים יותר ואחר כך למיליוני שקיקים קטנים הידועים בשם נאדיות ובתוכם מתרחשת הספיגה של החמצן.

קביעת סוג הסרטן

סרטן ריאות מתחלק לשני סוגים: תאי סרטן ריאות קטנים, אשר לו אחוזים קטנים יותר והוא נוטה להתפשט בגוף במהירות. הסוג השני הוא תאי סרטן ריאות שאינם קטנים – אשר רוב מקרי סרטן הריאה משויכים לו. בסוג זה הסרטן מתפשט בגוף באופן אטי יותר. פתולוג בודק את הריריות, הנוזל בקרום הריאה ודגימות נוספות, לחיפוש אחרי תאים סרטניים וקובע את סוג הסרטן. הסוג השכיח ביותר הוא סרטן הסמפונות אשר מהווה 80% מכלל המקרים ונגרם כמעט תמיד מעישון.

סרטן ריאות - עישון

רק כשלושה מקרים מתוך אלף אשר חולים בסרטן ריאות, לא עישנו בחייהם. הסיכויים של אדם לחלות תלויים בכמות הסיגריות אשר הוא מעשן ביום. מעשנים קלים פגיעים פי עשר מאשר אלה שלא עישנו בכלל ומעשנים כבדים פגיעים פי 25 מאשר לא מעשנים. לגבי מניעת סרטן, אם עדיין לא התפתחה המחלה ואדם אשר עישן שנים רבות מפסיק לעשן הסיכויים לחלות בה פוחתים עם הפסקתו. כמו כן לרצוי לא להיות בסביבה עם אנשים מעשנים או בכלל סביבה ספוגה עשן. גם מעשנים פאסיבים עלולים לחלות בסרטן.

תזונה וסרטן ריאות

גם בסוגי סרטן קשים כמו סרטן הריאה ניתן להקל על המטופל ובנוסף לטיפולים הרגילים של כימותרפיה, ניתוחים, והקרנות, ישנם תוספי תזונה אשר מעכבים התפתחות סרטן בתאים ועוזרים בתהליך ותקופת ההקרנות. אבקת חלבון, כורכום, ג'ינג'ר, תה ירוק, תמצית שום הם רק חלק ממבחר רחב של תוספי תזונה המהווים יחד עם הטיפולים הקונבנציונליים מרכיב חשוב בלחימה המשולבת בסרטן.


 
אודות המחבר

CancerHope

ייעוץ תזונתי מדעי לתוספי תזונה נוגדי סרטן

טל. 03-9195757

www.cancerhope.co.il

 

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article17826.aspx