לא לחינם ישנם פרסומים וכתבות רבות בטלוויזיה ובעיתונות בנושא סרטן השד. מדובר בסוג מחלת הסרטן השכיחה ביותר בישראל. הנתון הידוע והמעט מטריד הוא שאחת מתשע נשים עלולה לחלות בו במהלך חייה. מדובר בגידול המתחיל בשד, הגורמים לו אינם ידועים, אצל חלק קטן, באזור עשרה אחוז, המחלה היא גנטית, לא רבים יודעים אך גם גברים עלולים לחלות בה, למרות שמדובר בסיכוי קטן פי מאה מנשים.
סוגי סרטן השד
ישנם גידולים שכיחים יותר וכאלה נדירים יותר של סרטן השד. השכיח ביותר הוא סרטן שמתחיל בתאי חיפוי של הצינורות אשר מובילים את החלב לפטמה. סוג אחר מתחיל באונות/תת אונות שבשד. ישנו גם סרטן שד דלקתי, שהוא סוג נדיר יחסית ומאופיין באדמומיות, נפיחות וחום בעור השד. מרבית הגושים אשר מתגלים בשד הם שפירים, אולם חשוב לדעת שככל שהמחלה מאובחנת בשלבים מוקדמים יותר כך הסיכויים של ההחלמה גדולים יותר. לכן ישנם פרסומים רבים הבאים להעלות את רמת המודעות אצל נשים בנושא מניעת סרטן שד ע"י שגרה של בדיקות מוקדמות בהתאם לגילן ולקבוצת הסיכון שבה הן נמצאות. כמו כן עוזרת היכרות עם הגוף על מנת להבחין בשינויים קלים חשודים.
דרכי טיפול בסרטן השד
רוב גידולי השד מגיבים לטיפולים אנטי הורמונליים או הורמונליים. ישנם טיפולים בקרינה, או רדיותרפיה, שהכוונה לשימוש בקרינה בעלת אנרגיה גבוהה אשר חודרת אל אזור היד וגורמת לפגיעה בתאים הממאירים. במקרים שהגידול הסרטני קטן יחסית לגודל השד, ניתן בד"כ לטפל בעזרת ניתוח המשמר את השד. במקביל לטיפול הקונבנציונלי הגוף זקוק למעט תגבורת, על מנת לחזק את הסביבה הפנימית בהתנגדות לסרטן. כיום ישנם תוספי תזונה המתבססים על כורכום, אבקת חלבון, תה ירוק ועוד, אשר עוזרים לחולים רבים בהתגברות על המחלה.
סרטן אפשר לנצח
למרות השוק הראשוני אשר כל אחת מקבלת כאשר היא מגלה שגופה חולה בסרטן, מילה אשר תמיד נראתה לא קשורה אליה וכעת מהווה נטל שלא מוטל בספק, למרות כל זה מדובר בסוג סרטן שמרבית הנשים מחלימות ממנו וממשיכות בחייהן כרגיל. בעזרת טיפול נכון, תרופות לסרטן והרבה סיוע, ניתן להתגבר על המחלה.