מאיזה גיל כדאי ללמד ילדים חשיבה חיובית ?
שאלה: מאיזה גיל כדאי להתחיל להקנות לילדים דפוסי חשיבה נכונים והרגלי חשיבה חיוביים ? האם כדאי לתת לילדים לגדול כמו ילדים רגילים ורק כשהם יתבגרו אז לחשוף אותם לכל עניין החשיבה החיובית או אולי כדאי להקדים כמה שיותר ?
תשובה: כדאי ללמד ילדים הרגלי חשיבה חיוביים ונכונים כמה שיותר מוקדם מ 3 סיבות פשוטות. סיבה ראשונה היא כי דפוסי חשיבה חיוביים כשמיישמים אותם בצורה נכונה הם יכולים אך ורק להועיל ולהפוך את החיים של כל אדם לטובים יותר. אז בעצם למה לא להפוך את החיים של הילדים לטובים יותר כבר כשהם צעירים. הם יכולים להמשיך לשחק ולהשתולל כמו ילדים אבל את הכל לעשות ברוח חיובית, בלי תוקפנות, בלי להיפגע מאחרים או לפגוע באחרים, מתוך שמחה, מתוך חיוביות ועוד. אם אפשר להפוך את החיים של הילד לטובים יותר מוקדם יותר אז בהחלט כדאי לעשות זאת.
נקודה שניה היא כי דווקא בגלל שהילד הוא עדיין ילד, דווקא בגלל זה כדאי להתחיל להקנות לו דפוסי חשיבה נכונים. לכל אדם קל יותר לרכוש דפוסי חשיבה נכונים בעיקר כשהוא עדיין ילד צעיר, אחרי שהוא מתחיל להתבגר זה נהיה קשה יותר. אומנם בכל גיל זה אפשרי לשפר את דפוסי ההתנהגות של האדם, אך ככל שמתחילים לעשות זאת בגיל מוקדם יותר כך זה קל יותר לאדם. כך שמומלץ ביותר מגיל כמה שיותר צעיר להקנות לילד הרגלי חשיבה נכונים שילוו אותו לכל החיים.
הנקודה השלישית היא כי אדרבה בגלל שהוא ילד, בדיוק בגלל זה צריך להקנות לו דפוסי חשיבה נכונים, בגלל שילד מתמודד הרבה יותר עם שאלות של מודעות אישית, מי אני, למה אני כאן, כיצד להתמודד עם ביקורת, כיצד להתמודד עם הערכה עצמית, כיצד להתמודד עם הצורה שבה החברה תופסת אותו, כיצד להתמודד בלימודים, עם תחרותיות, כיצד לקבל את עצמו, כיצד לאהוב את עצמו ועוד. ילד צעיר נתקל בהמון שאלות של זהות עצמית, בגלל שזה בדיוק הגיל שבו הוא מגבש את הזהות שלו כאדם. לכן אדרבה גם ילד צריך לא פחות ממבוגר דפוסי חשיבה חיוביים, כדי להצליח בלימודים, עם סביבתו, הוריו ועם עצמו ועוד.
לסיכום כדאי מאוד להתחיל לחנך את הילדים בחשיבה חיובית כמה שיותר מוקדם. זה בדיוק הגיל שבו הילד צריך את זה כמה שיותר בגלל שבדיוק עכשיו הוא מגבש את הזהות שלו כאדם. זה בדיוק השלב שבו הכי קל לאדם לרכוש דפוסי חשיבה נכונים וזה בדיוק הדבר שיעשה את החיים של הילד לטובים יותר כילד. בהצלחה.
קרא עוד על ביקורת , חיים , הצלחה , הערכה עצמית , ילדים , למידה , אושר ועוד ...