עבודה בארה"ב היא עבודה באחד המקומות המבוקשים בעולם, ועובדים דרושים בארה"ב בכל עונה ולמגוון גדול של תחומים. מי שמצליח להשיג עבודה במיקום זה, שנחשב מהטובים בעולם מכל הבחינות, ייתקל במינימום קשיים ויגלה שהרבה מאוד אפשרויות נפתחות בפניו. הבעיה העיקרית בעבודה שמתבצעת בארה"ב היא כמובן השגת האישורים הדרושים לביצוע עבודה חוקית, ובכך ניתן להיעזר בלא מעט גורמים, כולל המעסיקים עצמם. כיוון שהשפה לא מהווה מכשול רציני, וכיוון שלא מעט משרות כוללות הכשרה, קיים היום מצב נוח מאוד לעובדים שבו ישנן לא מעט הזדמנויות עבודה בארה"ב שבהן לא נדרש ניסיון קודם כלל, או שמספיק ניסיון מועט בלבד, ובעיקר הרבה רצון, נחישות וכישורים שהם יותר אישיים ופחות מקצועיים. בהמשך - נקודות נוספות שכדאי לדעת ולברר לפני שמתחילים עבודה בארה"ב.
עבודה בארה"ב ואישורים
לאחר שמוצאים עבודה, ולעתים מוטב עוד לפני כן, יש לדאוג לכמה מסמכים ואישורים. אישור כניסה שנקרא גם ויזה הוא מסמך הכרחי לכל מי שמתחיל עבודה בארה"ב כמו גם למי שמגיע למטרה צנועה יותר של ביקור תיירותי. בעוד ויזה כללית ניתן להוציא לבד, אישור עבודה מצריך הסתמכות על מקום עבודה שמושבו בארה"ב כך שיש צורך תחילה למצוא מעסיק, שיגיש בקשה עבור ויזת עבודה לעובד. ישנם מקרים בהם אישורי עבודה בארה"ב מסופקים לאחר שהעובד הוציא ויזה רגילה, התמקם בארה"ב, ומגיש בקשה לשינוי סטאטוס – ממעמד של תייר למעמד של עובד. גם כאן נדרשת התערבות של מעסיק או חברה שמספקת את העבודה ומגישה בקשה עבור העובד. עבודה בארה"ב שנעשית ללא אישורים היא עבודה לא חוקית, ולמרות שישנם ישראלים שעובדים כך, השיטה איננה מומלצת כלל.
עבודה בארה"ב לטווח קצר או ארוך
עבודה בארה"ב מתאימה גם למי שמחפש עבודה לטווחים קצרים של מספר חודשים וגם למי שמעוניין להשתקע לתקופות ארוכות יותר. לוחות דרושים בארה"ב מגלים שפע של משרות גמישות, הן מבחינת המיקום, הן מבחינת תוקף חוזה העבודה ומשך הזמן שלה, והן מבחינות אחרות – שכר, תנאי תשלום, סידורי מגורים והטבות נלוות וכן הלאה. מי שמעוניין בעבודה למספר חודשים יכול לנסות לעבוד כמוכר בעגלות או בציורי שמן, שני תחומים שבהם יכולות מכירה מוכחות לא תמיד מהוות תנאי קבלה, ובכל מקרה החברות המעסיקות מספקות הכשרה מלאה. עבודה בארה"ב שיכולה להתאים לתקופה קצרה היא גם עבודה באבטחה, במלצרות, ובענפים נוספים שבהם אין חוזה או שחוזה ההעסקה הבסיסי תקף לשלושה עד שישה חודשים. לטווחי זמן ארוכים יותר, קיימים ענפים רבים, רובם מקצועיים, שמספקים אפשרויות ארוכות טווח למציאת עבודה בארה"ב.