הסכם ממון כדאי לערוך באמצעות עורך דין. מטרת ההסכם היא לעגן משפטית את חלוקת הרכוש ביניכם במידה ותחליטו להתגרש. אם תנסו לדון בזה לבד רוב הסיכויים שתגיעו למבוי סתום ותצברו רגשות שליליים.
עורך דין שיערוך לכם הסכם ממון ידע איך להציג את הנושא בצורה רציונאלית וקרה. כך שלא תרגישו כאילו אתם מתגרשים עכשיו, אלא רק פוטרים אתכם מהמחשבה שבן הזוג מתחתן איתכם רק ממניעים כלכליים.
הסכם ממון שיגן על שני הצדדים
עורך דין טוב יגן של שניכם כך שלא תהיו חשופים לתביעות או לסחיטות עתידיות. אנחנו לא יודעים לאן הנישואין יובילו אותנו. אנשים משתנים עם השנים. אופיים והשקפת עולמם משתנה עד שהופכת לנגדית לזו של בן הזוג.
לכן הסכם ממון יגן על הצד החלש יותר מלהיפגע וגם ימנע מהצד החזק להיפגע מסחטנות. הסכם ממון צריך להיות מאושר על ידי בית משפט השלום. אם עוד לא נישאתם ואתם רוצים לחתום על ההסכם, תוכלו לאשרר אותו חוקית אצל נוטריון או אצל רשם הנישואין.
כסף, כסף תרדוף
בכל מקרה, על חתימת בית המשפט, הנוטריון או רשם הנישואין תידרשו לשלם אגרה בגובה של 460-490 שקלים. חשוב שסמכות תחתום על ההסכם אחרת הוא לא יהיה תקף בבית משפט, ואם הוא לא תקף בבית משפט לא תוכלו לתבוע את הכתוב בו.
שימו לב גם לעניין הכתובה. הכתובה בטקס החופה היא כתב התחייבות משפטי שמחייב את הבעל לתשלום פיצויים במקרה של גירושין. עורך הדין יבדקו שאין סתירה בין הכתובה להסכם הממון.
להיעזר בעורך דין לתביעת הסכם הממון
מעבר לכתיבת ההסכם, עורך דין לענייני הסכם ממון יוכל לייצג אתכם בתביעה עתידית. אם הוא גם ערך את ההסכם אז יקל עליו להוכיח את טענותיו. אם אתם מתלבטים על הצורך בהסכם ממון, פנו לעורך דין שמתמחה בזה.
הוא יוכל לתאר לכם שלל מקרים מניסיונו על מקרים שבהם הסכם הממון עזר לסיים את הנישואין בצורה מכובדת ומהירה לעומת זוגות ללא הסכם שנשארו תקועים עם תביעות, חובות והמון