עורך דין גירושין: עוד שאלות ותשובות על דמי מזונות
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 06/08/11

דמי מזונות הנם נושא מורכב, המביא עמו שאלות ותהיות רבות, גם לאחר שהסכם המזונות כבר נחתם בעזרתו של עורך דין גירושין. כינסנו כאן כמה מהשאלות שאנשים נוטים לשאול בנושא, וצירפנו אליהן תשובה עניינית, שתוכל לעזור לאנשים להפחית את המתח אשר הם שרויים בו, ולדעת לקראת מה הם הולכים.

1. האם דמי מזונות תלויים בגילם של הילדים?

לפי חוקי המדינה, כל אב חייב לשלם מזונות לילדיו, כדי לאפשר את מילוי צרכיהם. עורך דין גירושין מנוסה יכול להסביר לכם, שצרכיהם של הילדים מתחלקים על פי החוק לשני סוגים: צרכים בסיסיים קיומיים, כגון מזון, קורת גג, חשמל, מים וכדומה, וצרכים מסוג הנקרא "דין צדקה" הכוללים את איכות חייו של הילד, כגון גן הילדים או בית הספר, חוגים שונים, טיולים וכדומה. גילם של הילדים משפיע על תשלום דמי מזונות באופן הבא:

לילדים עד גיל 6, האב מחוייב באופן מוחלט לשלם דמי מזונות משני הסוגים. לילדים מגיל 6 עד גיל 15, האב מחוייב לשלם דמי מזונות העונים על צרכים בסיסיים קיומיים, ומזונות הילדים מסוג "דין צדקה" מתחלקים שווה בשווה בין האב לאם. מגיל 15 עד גיל 18, האב והאם מתחלקים שווה בשווה בכלכלת הילדים ובמילוי צרכיהם משני הסוגים. במהלך השירות הצבאי, האב חייב לשלם שליש מדמי המזונות ששילם עד אז. כאשר גילם של הילדים משתנה או כאשר חותמי על הסכם מזונות במהלך תהליך גירושין, כדאי מאוד להתייעץ עם עורך דין גירושין מנוסה, שיעזור לשני הצדדים להבין את גובה המזונות ההגיוני עבורם.

2. האם אישה אשר בן זוגה נפרד ממנה לאחר שנכנסה להריון יכולה לתבוע ממנו מזונות, עוד במהלך הריונה?

קודם כל, חשב להדגיש שכל אב מחוייב בתשלום מזונות לילדי, גם אם אינו מכיר בהם ואינו חפץ בקשר עמם. למעשה, גם עם האב יחתום עם האם, בהסכמתה, על הסכם האומר שהיא פותרת אותו מתשלום דמי מזונות על הילד העומד להיוולד, בית המשפט יבטל את ההסכם משום שאיננו חוקי, ויחייב את האב בתשלום מזונות. שנית, תביעת מזונות רצוי להגיש, באמצעות עורך דין גירושין, לאחר הלידה ולא במהלכה. עם זאת, חשוב לדעת שחוק מזונות חל על האב רק מרגע קביעת ההסכם, ואינו משול רטרואקטיבית לימי ההריון.

3. האם ניתן לגבות דמי מזונות מאב שעזב את הארץ?

בין מדינת ישראל לבין כמה מדינות בחו"ל קיים מזכר הבנות בנושא אכיפת תשלום דמי מזונות. על פי מזכרי הבנות אלו, שתי המדינות יהיו אחראיות על גביית מזונות מהורה מהארץ השנייה המתגורר בשטחן. כלומר, אם למשל ניתן בישראל, באמצעות עורך דין גירושין, פסק דין המחייב הורה מסויים לשלם מזונות לילדיו, ואותו הורה עובר לארץ אשר יש לישראל מזכר הבנות עמה- הוא יחוייב בתשלום מזונות גם על ידי הארץ אשר אליה עבר, והיא תהיה אחראית להעברת התשלומים אל ילדיו בישראל. בעזרת עורך דין גירושין שטיפל בתיק הגירושין בעבר, יעבור העניין אל משרד המשפטים, ומשם אל הרשות המרכזית של הארץ השנייה- אשר תהיה אחראית לאיתורו של ההורה החייב בתשלום מזונות, ותוכל לפעול נגדו באמצעים שונים במקרה שהוא יעמוד בסרובו.

***מוגש בחסות שרונה בן זאב עו"ד לענייני משפחה


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article19338.aspx