אין ספק שלא רק מכשיר האייפון הוא הצלחה כבירה אלא גם חנות האפ-סטור של אפל שמאפשרת להוריד אפליקציות חלקן בחינם וחלקם בתשלום. על המכשיר אין טעם להכביר במילים, ההצלחה שלו לא מפתיעה כלל שכן גם אם היום יש לו מתחרים ראויים בשוק, ניתן לומר שהוא הגדיר מחדש את הדור הנוכחי של הטלפונים מבחינת הפונקציונאליות שלו, ממשק המשתמש וכולי. הצלחת החנות המקוונת של אפל היא דבר מדהים בפני עצמו. בשנה הראשונה להשקתה הורדו מהחנות למעלה ממיליארד וחצי יישומים שהכניסו לאפל ולמפתחים סכומי עתק. החנות המקוונת כל כך הצליחה שתעשייה שלמה החלה לשגשג. תעשיה שעוסקת בפיתוח אפליקציות לאייפון.
את הבהלה לאפליקציות ולפיתוח האפליקציות ניתן להסביר באמצעות הנתון הבא: אפל הינה החברה בעלת קצב הגדילה המהיר ביות בשוק כאשר בתוך שנתיים בלבד היא מכרה למעלה מ-40 מיליון מכשירי אייפון ואייפוד.
את האפליקציות ניתן לחלק לשתי קטגוריות עיקריות: אפליקציות שפותחו במיוחד עבור המכשיר ונועדו לנצל את היכולות המדהימות של המכשיר. אפליקציות אלו פותחו על ידי יזמים גדולים וקטנים כאחד. בתי עסק חדשים קמו למטרת פיתוח אפליקציות לאייפון וגרפו רווחים נאים. מחיר האפליקציות בדרך כלל לא עולה על חמישה דולרים. הקטגוריה השנייה מתייחסת לאפליקציות שפותחו על ידי חברות עסקיות במטרה לקדם מוצרים שלהם. בדרך כלל אפליקציות אלו ניתנות בחינם לפחות הגרסה הבסיסית שלהם.
המחיר עצמו נקבע על ידי המפתחים שמעלים בעצמם את האפליקציות לחנות. המפתחים לוקחים נתח של 70% בעוד אפל גרופת אליה כ-30%. חלק מהאפליקציות הן חינמיות ונשענות על רווחים מפרסום. רוב הרווחים של האפליקציות המצליחות אינם נשענים על מכירת האפליקציה אלא על פרסומות. לדוגמא, יש משחקים שבה הפרסום מוטמע למשחק עצמו כך שמי שמשחק במשחק נחשף למסרים השיווקיים.
מגוון האפליקציות הוא רחב. אנשים רבים חושבים שאפליקציות הן משחקים וכל מיני תוספות לא הכרחיות לבני הנוער אך האמת שאפליקציות לאייפון הוא תחום מאוד רחב כאשר חלק ניכר מהיישומים הינם עסקיים, מסחריים, לימודיים, לעבודה, לניהול ידע, לניהול כסף, לטיולים, למוסיקה ועוד. כמו כן, המון אפליקציות פותחו לסנכרון עם רשתות חברתיות כגון פייסבוק וטוויטר.