הצילו. התריס החשמלי שבק חיים. הוא מסרב להגיב לשלט ההפעלה ונשאר תקוע במקומו בעקשנות. לא זז מילימטר למעלה, לא זז מילימטר למטה. אין ברירה, אחרי שמנסים להעביר כמה ימים בלי תריס מתפקד ולבסוף משתגעים, מרימים ידיים ומחליטים להזמין טכנאי של תיקון תריס חשמלי.
הזמנת טכנאי תיקון תריס חשמלי היא בדרך כלל הימור. לפעמים זה מצליח, לפעמים לא. לוקחים מדריך דפי זהב המונח לו כמו אבן ללא הופכין בבית, פותחים אותו בעמוד תיקון תריס חשמלי, עוברים על רשימת השמות, עוצמים עיינים, מעבירים את האצבע, עושים אן-דן-דינו ומחייגים את המספר. כמובן, אפשר גם לחפש טכנאי דרך האינטרנט, אך גם כאן מדובר בהימור.
כשמזמינים טכנאי תיקון תריס חשמלי, אין לדעת האם מדובר בטכנאי אמין ומקצועי, או במישהו ללא שום ניסיון בתחום.. מה גם שטכנאי המתמחה בתיקונים של תריס חשמלי משתייך לשבט הטכנאיים, ולטכנאים יש מושגי זמן קצת שונים משלנו, אנשים רגילים. למשל, אם טכנאי מודיע לכם שתוך שעתיים הוא מגיע, אתם תהיו בדרך כל אסירי תודה אם הוא בכלל יגיע באותו היום. נכון להיום, אין שום הסבר הגיוני מדעי לתפיסות הזמן המוטעות של טכנאיים, ואם מצאתם טכנאי שעומד בדדליין שלו ואכן מגיע בזמן, תנצרו ותשמרו את מספר הטלפון עד סוף הימים. כן, קשה להאמין, אבל יש טכנאי תריס חשמלי שבעצם מודעים לזמן ולא מחשבים אותו לפי יחידות זמן משונות בעולם מקביל...
עם הטכנאים, כולל טכנאיי תריס חשמלי, לרוב גם נוקטים ביחידות זמן של "משעה שתיים עשרה עד שעה שתיים-שלוש". למרות שהטכנאי נותן לכם טווח רחב של ארבע שעות שבהן הוא צפוי להגיע (שעת שבהן אתם לא הולכים לעבודה, יושבים בבית ובוהים בקירות בחשכת חדריכם בעגמומיות), עדיין יש טכנאים שמתקשים לעמוד בטווח הזמן הזה ומגיעים אחר כך. האם יש מה לעשות? לא. האם אפשר לשנות מנהג של עשרות שנים? לא.
כשלבסוף-כל-סוף מגיע הטכנאי לתקן את אותו תריס חשמלי סורר, אנחנו כל כך אסירי תודה, שלא אכפת לנו אם לקח לו שלוש או ארבע שעות להגיע... אנחנו מרגישים שקיבלנו את שפיותנו בחזרה, את חיינו בחזרה. תריסו של אדם הוא מבצרו – אל תשכחו.
כן, תריס חשמלי תקין מחזיר את השפיות לחיינו. שוב אנחנו חופשיים לעשות בחדרינו כרצוננו, בלי מבטי השכנים הפולשניים, בלי אור השמש המסנוור...אנחנו יכולים להסדיר את שעות השינה שלנו שהתקצרו/התארכו כשהתריס חדל לפעול ולחזור לשגרה המוכרת.