עייפות נפשית, כבדות נפשית, חוסר מוטיבציה, חוסר התמדה, משחק החיים, תשישות נפשית, חוסר חשק להתאמץ, מוטיבציה
ובו יתבאר, העניין של חוסר המוטיבציה של האדם בחיים להשיג מטרות כאלו ואחרות. כי לפעמים האדם מציב לעצמו מטרות, או שהאדם יודע ומבין שהוא צריך להשיג מטרות כלשהן. אבל האדם חווה עייפות נפשית / תשישות נפשית / כבדות נפשית וכיו"ב, ואין לו חשק ומוטיבציה להתאמץ כדי להשיג את המטרות שלו. והשאלה היא, ממה נובעת תחושת העייפות הנפשית של האדם? ולמה יש לאדם חוסר חשק לעשות דברים? וגם כאשר האדם כבר עושה משהו, אז הוא חווה קושי להתמיד להמשיך לעשות את מה שהוא צריך לעשות. והשאלה היא, ממה נובעת חוסר ההתמדה של האדם?
והעניין בפשיטות הוא, כי האדם רוצה להרגיש טוב. והאדם בתת המודע העמוק ביותר שלו, בכלל לא חושב שיש הבדל בין טוב לבין רע. כי בעומק התת המודע, העמוק ביותר של האדם, שם האדם בכלל לא אכפת לו משום דבר, ושם האדם בכלל לא יודע שום דבר מוגדר, ושם האדם בכלל לא מבדיל בין טוב לבין רע. אלא, שברמות חיצוניות יותר של המודעות של האדם, שם האדם כן יודע להבדיל בין טוב לבין רע, ושם יש לאדם רצונות שונים ומטרות שונות. ושם האדם כן רוצה להרגיש רק טוב וכמה שיותר טוב.
וכאשר האדם רוצה להרגיש טוב, פירושו שהוא חושב שהמציאות כרגע היא לא מספיק מושלמת כפי מה שהיא. כי אם האדם היה חושב שהמציאות כרגע מושלמת כפי מה שהיא, בשלמות שאין שלמות אחריה, דהיינו שהיא לא יכולה להיות יותר טובה ממה שהיא, אז ממילא האדם לא היה רוצה באותו הרגע, להרגיש יותר טוב. כי הוא חושב שהמציאות היא הכי טובה שאפשר, ואז אין אפשרות לרצות להרגיש יותר טוב. אבל האדם לא חושב שהמציאות מושלמת כפי מה שהיא, ואז הוא רוצה שהיא תהיה טובה יותר.
ולרצות שהמציאות תהיה טובה יותר, פירושו שהאדם רוצה לשנות את המציאות, ולגרום לה להיות בצורה אחרת, ממה שהיא ברגע של ההווה. כי לרצות שהמציאות תהיה טובה יותר, פירושו לרצות לשנות את המציאות.
ולרצות לשנות את המציאות, פירושו לגרום למציאות שהיא תהיה שונה. ולגרום למציאות להיות שונה, פירושו שהאדם צריך להתאמץ כדי לשנות את המציאות. כי האדם רוצה לשנות את המציאות, שתהיה כך או אחרת.
ולשנות את המציאות, פירושו להרגיש רע. כי ברגע שהאדם מנסה לשנות את המציאות, בפרט כאשר האדם מתאמץ מאוד כדי לשנות את המציאות, הרי שזה בעצם אומר, שהאדם מזדהה עם המחשבה שלו, שאומרת לו שהמציאות היא לא מספיק טובה, כפי מה שהיא עכשיו. כי המאמץ נובע מהמחשבה שאומרת שהמציאות היא לא מספיק טובה כרגע. וככל שהאדם מתאמץ יותר לשנות את המציאות, כך הוא מזדהה רגשית יותר, עם המחשבה שלו, שהמציאות היא לא מושלמת כפי מה שהיא כרגע...
המאמר מאת מאמן אימון אישי / ייעוץ אישי / טיפול נפשי / אליעד כהן - www.EIP.co.il | מאמן אימון אישי
הכנס לאתר ותהנה מעוד אימון אישי על הרגע הזה, החיים, חוסר חשק להתאמץ, חיצוניות, לרצות לשנות את המציאות, חוסר חשק, כדי להרגיש טוב, טוב ורע ועוד ...