דיני משפחה – כך רואה החוק את הדברים
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 08/09/11

בטח יצא לכם לשמוע את המונח דיני משפחה אבל לא בדיוק הבנתם מה אומר מונח זה. אם כן, דיני משפחה הוא תחום משפטי אשר כולל נושאים רבים שקשורים לחיי משפחה וכל תביעה שקשורה לתחום זה מתנהלת בבית משפט שמוסמך לכך. בין השאר, התחום כולל גירושים ונישואים, והוא מתייחס גם לזוגות ידועים בציבור ולענייני אימוץ.

כל תביעה בתחום דיני משפחה מתנהלת בבית המשפט לענייני משפחה. בבית מהשפט הזה ניתן לנהל הליך גירושים ולהסדיר את כל הנושאים שכרוכים בו. בנוסף, בית המשפט דן גם במחלוקות שעולות בקרב זוגות ידועים בציבור ובגורל ילדים של מתגרשים ונפרדים.

אם ידועים בציבור נפרדים או בני זוג עוברים הליך גירושים צריך להחליט מי מההורים מקבל משמורת, מה יהיו הסדרי הראיה של ההורה השני ומה סכום המזונות שהוא יצטרך לשלם. על מזונות, משמורת והסדרי ראיה מחליטים בבית המשפט לענייני משפחה, כי כפי שצוין, דיני משפחה הוא התחום שבו כלולים נושאים אלו.

בכל נושא שקשור לילדים, גורלם זהה בין אם ההורים שלהם ידועים בציבור ובין אם ההורים שלהם נשואים. למשל, דיני משפחה קובעים כי אימם של ההורים מקבלת משמורת עליהם באופן אוטומטי כשהם בני 6 ומטה. במקרה זה, אין זה משנה אם ההורים נשואים או לא וכל עוד הם קיבלו מעמד של ידועים בציבור הם נחשבים משפחה ככל משפחה אחרת ולכן החוק יהיה תקף גם לגביהם.

עוד קובעים דיני משפחה כי ההורה שלא משמורן מקבל מפגשים קבועים עם הילדים וכל עוד אין סכנה שהוא יפגע בהם המפגשים יהיו בלי פיקוח וראוי לתת לו הרבה מפגשים. ישנם מקרים בהם ההורה המשמורן מנסה לגזול מההורה השני את הזכות להיפגש עם הילדים. במקרה כזה, ההורה יכול לקחת את ההורה השני אל בית המשפט בשביל להילחם על זכויותיו.

לאחר שנושאים אלו מוסדרים, חייבים להסדיר מזונות. יש מזונות ילדים, שמשלם ההורה הלא משמורן להורה המשמורן כדי שזה האחרון יוכל לכלכל את הילדים ויש מזונות אישה, שהבעל צריך לשלם לאישה אחרי הגירושים, מלבד מקרים בהם נמצא שהתערערות היחסים ביניהם היא באשמתה.

אם כן, דיני משפחה עוסקים בעוד נושאים מלבד אלו ששייכים לבני זוג וילדיהם וכל עת שבני משפחה מביאים את המחלוקת שלהם לבית המשפט כדי להסדיר את העניינים, בית המשפט יפסוק לפי דינים אלו.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article20796.aspx