10 המלצות למחפשי עבודה בחו"ל
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 11/09/11

במזל טוב. החלטתם לחפש עבודה בחו"ל בין אם  סתם נמאס לכם ואתם רוצים שינוי, או שאולי אתם רוצים לעבוד כמה חודשים כדי לממן טיול או לימודים ולחזור... אבל איך לעשות את זה?

האינטרנט משופע בהצעות עבודה בחו"ל   מפתות המבטיחות  עולם ומלואו. אבל בדיוק כמו שחלק מההצעות העבודה באות ממעסיקים כנים שמספרים את האמת, הרי כמו בכל מקום ובכל תחום גם כאן עלולות להתגלות אכזבות שלא לדבר נוכלויות...

נכון שזה יכול לקרות גם בארץ. אבל עבודה בחו"ל  זה עיניין  הרבה יותר מורכב מאשר עבודה בארץ. בארץ לעתים קרובות יש על מי להסתמך אם משהו לא מסתדר, אפשר בקלות למצוא עבודה אחרת. אבל זה לא נעים להיתקע בלי עבודה בלונדון למשל...

 אז מה לעשות כדי למצוא עבודה בחו"ל   שבאמת מתאימה לכם?

עשר הלצות למחפשי עבודה בחו"ל

1.   ארגנו את התכניות שלכם. החליטו מה באמת אתם רוצים. אתם רוצים עבודה זמנית שתאפשר לכם להמשיך הלאה, או שאתם חושבים לעבוד ואחרי זה ללמוד באותה מדינה?  אתם רוצים שבוע שקט בהודו, או בילויי לילה סוערים שמציעה עבודה בלונדון?

2.   בחלק מהמדינות אפשר להשיג ויזה לסטודנט רק אם אתה גר בפועל במדינה זרה ואין אפשרות לעבור מויזה תיירותית לויזה לסטודנט. הרבה יותר קל להשיג עבודה באנגליה למשל, ובמיוחד עבודה בלונדון, כשיש ויזה סטודנטיאלית. ויזה של סטודנט מאפשרת עבודה באנגליה באופ חוקי לגמרי.

3.   בדקו את עצמכם. חשבו איזה סוג של עבודה בחו"ל  מתאימה לכם.  מכירות נשמע מפתה, ויש כאלה שמרוויחים הרבה. אבל האם למשל אתם באמת יודעים לדבר? לשכנע אנשים? למכור קרח לאסקימוסים – כדברי הביטוי? או שאולי דווקא עבודה בחווה תתאים לכם?

4.   בדקו מהם הדרישות במדינה אליה אתם נוסעים. מציאת עבודה בלונדון  למשל הרבה יותר פשוטה למי שיש לו דרכון מחבר העמים הבריטי או מדרום-אפריקה. יש מדינות שמקשיחות את תנאי ההגירה, ויש כאלה שדווקא מקילות.

5.   שאלו חברים וידידים אם הם עבדו בחו"ל או מכירים אנשים שחזרו  למשל מחו"ל לאחר עבודה באנגליה. בררו אצל מי הם עבדו ואם המעסיק אכן קיים את ההבטחות שלו בחוזה. אם אכן תנאי העבודה היו כמצופה.

6.   במקרה של מכירות, בדקו עם המוצר שלכם באמת מבוקש באותה מדינה. אין טעם לקבל עבודה בלונדון למשל של מכירת מוצר שאיש אינו חפץ בו.

7.   מצאתם עבודה בחו  שחלמתם עליה? סכמו את כל התנאים המוצאים לכם בחוזה חתום. רצוי שבחוזה יהיו ברורים מהם שעות העבודה ותנאי השכר ומי משלם על הלינה והטיסה. האם באמת הדיור  המוצע חינם או שתחויבו שכר דירה? מי משלם חשמל מים וארנונה, וכמה זה בדיוק עולה באותה מדינה?

8.   בררו מהם תנאי החיים באותה מדינה. עבודה בלונדון  למשל נשמעת מפתה, אבל אולי תצטרכו לשלם שכר דירה ונסיעות שלא ישאירו מקום לחיסכון?

9.   בדקו מה קורה עם בטוח בריאות. האם המעסיק משלם לכם, ואיזה? או שהוא מצפה שתסתפקו בביטוח בריאות מהארץ?

10.  וחשוב ביותר: אם החלטתם וסיכמתם על עבודה בחו"ל, ואתם בדרך אליה, חשבו גם על ההנאה מהנסיעה, ודאגו לבריאותכם. השתדלו לאכול ארוחות מלאות לפחות מספר פעמים במשך השבוע, אפילו אם זה ארוחות פועלים.  חבל יהיה להרוס את הגוף רק כדי לעשות עוד קצת כסף.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article20889.aspx