עיצוב אתרים כיצד?
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 20/09/11

עיצוב אתרי אינטרנט הינו תחום מקצועי נרחב, יצירתי ומאתגר. עיצוב אתרים הינו חלק בלתי נפרד משלב בניית האתר ומהווה משקל רב ומכריע בהצלחתו. אתרי אינטרנט בהם הגולשים לא מוצאים עניין חווייתי או חזות מעניינת אינם זוכים לכניסות רבות וגם הכניסות המעטות אל אתרים אלו תהיה לזמן קצוב וקצר.

לעומת זאת, אתרים שתוכננו מתוך חשיבה עיצובית קונספטואלית מעניינת ויצירתית, יזכו לזמני שהייה ממושכים מצד גולשי האתר. כיצד יש לתכנן עיצוב אתרים ברמה הגבוהה ביותר, בכתבה שלפניכם.

עיצוב אתרים מתחיל מחשיבה מקדימה על כלל צרכי האתר, מטרותיו, אופי האתר ושיוך קהלי היעד.עיצוב נכון אמור להעניק מענה מושלם לצרכי האתר וצרכי הגולשים בו.

עיצוב אתרים צריך להיות מתוכנן ברמה כזו שהוא יתאים באופן מושלם לכלל דפדפני האינטרנט הקיימים-חשוב לבצע התאמות לגודלי מסך שונים ורזולוציות הגלישה.

עיצוב אתרים אינו רק בחירה של מסגרת תבניתית לאתר, בחירת גופנים (פונטים) נכונים וקריאים והתאמת צבעים, בניית אתרים נכונה היא גם עניין של בניית מערכת ניווט אופטימאלית, קלה וידידותית למשתמש, הקפידו על מסגרת עיצובית שתחזור על עצמה בכל דפי האינטרנט באתר וזאת על מנת לייצר ייחוד ובידול של האתר ממתחריו.

"מרוב עצים לא רואים את היער" – הוספת אלמנטים רבים לעיצוב האתר לא בהכרח יוסיפו לו. נסו לצמצם מסגרות מרובות צבעים, הקפידו על גודל פונט קריא ואחיד לאורך כל האתר, וותרו על אלמנטים גרפיים כבדים שיכבידו על טעינת דפי האינטרנט באתר וכמובן שמרו על איזון גרפי נוח וקריא לגולש.

עיצוב אתרים לצרכי קידום אתרים– כיום, התחרות באינטרנט קיימת בכל תחום מסחר, שירות או מוצר. הקפידו על בנייה ועיצוב אתרים בעלי יכולת קידום ברשת. התאמות עיצוב האתר לצרכי הקידום יאפשרו לכם ליהנות מאתר פרקטי לצרכי שיווק וקידום לאחר עלייתו לרשת.

עיצוב אתרים המותאמים אישית לצרכי האתר- תחומי מסחר מסוימים דורשים חשיבה פרקטית על כלל צרכי המסחר או השירות של התחום המיועד. אל תנסו להמציא את הגלגל ואל תנסו להיות מקוריים וייחודים יתר על המידה, שמרו על איזון בין יצירתיות והענקת חווית גלישה לבין הצרכים האמיתיים שלכם כעסק, הרי בסופו של יום, אתר האינטרנט שלכם אמור להעניק לכם יכולות מכירה וחשיפה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article21311.aspx