הנה החלטתם שאתם רוצים להפסיק לעבוד שעות על גבי שעות, לחזור מותשים הביתה ולהרגיש שאתם לא ממצים את היום שלכם. החלטתם שאתם רוצים לעשות שינוי משמעותי בחייכם ולהתחיל לעבוד בחוץ לארץ וליתר דיוק – להתחיל לחפש עבודה בלונדון.
גם אם החלטתם להתחיל לחפש עבודה בחו"ל (ואין זה משנה אם מדובר בעבודה בלונדון, עבודה באוסטרליה, עבודה בניו-זילנד או עבודה בניו יורק) עליכם לחפש חברה איתה תעבדו ועליכם לבדוק את הדברים הבאים:
- וותק החברה – כיום ניתן להיכנס לגוגל ולברר אודות החברה, כלומר, כמה זמן החברה קיימת, מוניטין החברה וכולי.
- השלב הבא בחיפוש המעמיק אחר החברה הוא השלב בו אתם בודקים אחר מספר העובדים שיש בחברה, עמדות מכירה, מספר נקודות וצוותים. אם המספרים שאתם מקבלים נמוכים מדי עליכם להתייחס לכך בחשדנות (אלא אם כן מדובר בסיבה מוצדקת כמו אופי החברה, סוג השירות וכולי). אם החברה בה תעבדו מציעה לכם עבודה בלי כיסוי, המשמעות היא שאתם עלולים להיזרק למים ללא כל עזרה. כמו כן, מספרים גדולים מדי בחברה עלולים לבשר (לעיתים) על יחס לא אישי לכל עובד ועובד.
- ניתן להיכנס כיום לפורומים שונים ולחפש אחר אנשים שכבר עברו את החוויה הנ"ל ובעצם עבדו בחו"ל (בין אם מדובר בעבודה בלונדון ובין אם מדובר על עבודה בניו יורק) ואלו יוכלו להמליץ לכם עם איזו חברה לעבוד, איזה אזור במדינה הכי משתלם ובעצם לתת לכם עצות מאוד שימושיות.
רושם ראשוני.
החלטתם על עבודה בלונדון? עבודה בניו יורק? עבודה באוסטרליה? אין זה חשוב היכן החלטתם לעבוד חשוב שתזכרו שבעוד על כל הסעיפים למעלה ניתן לענות בעזרת טלפון/אינטרנט לסעיף הבא אין שום תחליף והוא קריטי – רושם ראשוני. בפגישה זו אתם נפגשים עם נציג מהחברה וזה מספר לכם על החברה ועל העבודה עצמה. זה הזמן שלכם לשאול את כל השאלות שהכנתם וחשבתם עליהן מראש. חשוב לשים לב שהנציג שלפניכם לא מנסה למכור לכם את החברה אלא באמת יורד לפרטי פרטים ומאפשר לכם להרגיש שחברה זו תעניק לכם יחס אישי ותשומת לב במידה ותצטרכו