סיום דרמטי ליום המסחר התנודתי, אמש בוול-סטריט: לאחר שמרבית היום נמצאו המדדים המובילים בצד האדום של הגרף, תפנית מדהימה שעה לפני תום המסחר הובילה את המדדים לסגור בעליות מרשימות. מדד הדאו ג'ונס סיים את היום בעלייה של 1.4%, ה-S&P 500 סיים בקפיצה של 2.3% והנאסד"ק הצליח לזנק 3%. הסיבה למהפך התוך-יומי: הצהרה של שרי האוצר האירופיים, שבה הם מודים כי לא עשו מספיק לטיפול במשבר, ומודיעים כי יגבשו "תוכנית פעולה אחידה". הספקולציות בשוק וההערכות בתקשורת הכלכלית בעולם מדברות על כך שהכוונה היא להזרים הון נזיל למאזני הבנקים ביבשת, מתוך הבנה כי חשיפת הבנקים למוקדי המשבר משפיעה על הכלכלות לא פחות ממוקדי המשבר עצמם.
ההערכות מסתמכות בעיקר על דבריו של ראש הנציבות הכלכלית של האיחוד האירופי, אולי ראן. "יש תחושה אמיתית של דחיפות בקרב השרים, ואנו צריכים להתקדם. יש להגדיל את יתרות האשראי של הבנקים כדי להעניק מרווח ביטחון למקרה של החרפת המשבר", אמר ראן בתום פגישת הנציבות, שבה השתתפו כל שרי האוצר של היבשת. "המהלך הזה חייב להיחשב כחלק אינטגרלי מהאסטרטגיה של האיחוד האירופי להשבת האמון בשווקים והתגברות על המשבר הזה".
האם הצהרת הכוונות הזו שווה באמת שינוי מגמה של השווקים הפיננסיים, על אף שהיא אינה מגובה בתוכנית ממשית ומוסכמת? או שאולי מדובר בחלק מאותה "מאניה-דיפרסיה" ממנה סובלים באחרונה השווקים – אותה תנודתיות בין תקופות קצרות של אופוריה, שמסתיימות בימים ארוכים של ירידות. סוחרים מתוחכמים באופציות דיגיטליות יגלו קשב רב במהלך היום הנוכחי והימים הקרובים, על מנת לזהות שינויי מגמה תוך-יומיים, ולהרוויח גם בעליות וגם בירידות.
בשלב המיידי ייתכן בהחלט ושוקי העולם ייסחפו באופוריה של וול-סטריט, ויפתחו את היום בעליות. לשווקים הפיננסיים באירופה עצמה עוד לא היתה ההזדמנות להגיב על הכרזת שרי האוצר של האיחוד, ויש להזכיר שאת יום אתמול סגרו בורסות היבשת בירידות שערים חדות – הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי איבדו 2.6% מערכם, והדאקס הגרמני נפל 3%. ירידות נרשמו גם במקומות אחרים: ההנג סנג של בורסת הונג קונג נפל 3.4%, וגן כאן אצלנו בבורסה באחד העם מדדי ת"א 25 ות"א 100 צנחו 3.8% ו-3.7%, בהתאמה. גם אם בפתיחה יירשמו עליות שערים בעקבות וול-סטריט – כיצד יסגרו בורסות העולם את היום הנוכחי? ואיך תיראה המגמה בהמשך השבוע? כמובן שבכל מגמה ניתן להרוויח ממסחר באופציות בינאריות סביב השעון.
ראוי לזכור שההדים של הדרמה הגדולה מגיעים לא רק למדדי המניות, אלא גם לשוק המט"ח. היורו, שהגיע כבר לשפל של 8 חודשים למול הדולר, שינה כיוון וסגר את היום בעלייה של 1.3% למול המטבע האמריקני. בסוף היום בארה"ב נסחר המטבע האירופי בתמורה ל-1.3349 דולר. גם מול הין נרשמה התאוששות דומה: המטבע האירופי רשם עלייה של 1.6% מול עמיתו היפני, ויורו אחד שווה כעת 102.54 ין. במידה והשווקים ישתכנעו ברצינות כוונותיהם של שרי האוצר, ובנכונותם ויכולתם לתמוך בבנקים ולהוציא את אירופה מהמשבר – סביר שהיורו ימשיך במגמת ההתאוששות שרשם אמש. אך במידה ותירשם התפכחות ואכזבה מהפוליטיקאים של האיחוד האירופי – השיבה של היורו לנפילות תהיה מהירה כמו השיבה לירידות של הבורסות ביבשת ובעולם. תקופה כזו של אי וודאות בשווקים מסחר באופציות דיגיטליות נותן מענה לסוחרים שרוצים להרוויח.