p { margin-bottom: 0.08in; }a:link {}
כותרת:
מיקור חוץ או מיקור פנים
תוכן:
חברות רבות נוהגות לגייס אנשים, שיעבדו כעובדים מן המניין, לכל פרוייקט שנדרש לחברה. האמת היא שבמקרים רבים גיוס שכזה אינו הצעד הכי נכון וכלכלי לעשות. בשנים האחרונות יותר ויותר חברות משתמשות בשירותי אנשים וחברות חיצוניים לפרוייקטים אד-הוק ופרוייקטים מתמשכים. השיטה מכונה "מיקור חוץ" ובאנגלית "אווטסורסינג" (Outsourcing).
אז מה בעצם היתרונות של מיקור חוץ?
גמישות
עולם העסקים דינאמי. היום חברה צריכה חמישה עשר אנשי פיתוח, בעוד חצי שנה חמישה. נכנס פרוייקט גדול שדורש צוות QA, כשיסתיים הפרוייקט לא יהיה צורך בצוות. גיוס במיקור חוץ מאפשר לחברה להעסיק עובדים מקצועיים לתקופות זמן קצובות וללא צורך בגיוסים ארוכים ופיטורין.
מקצועיות
הרכשת יכולות בחברה, שהן לא יכולות הליבה שלה, יכולה להיות משימה לא פשוטה והצורך בשמירה על מקצועיות והכשרת העובדים דורשת זמן ומשאבים שבהעסקת חברה במיקור חוץ לא נחוצים. בדרך כלל חברה הנותנת שירותים במיקור חוץ מתמחה בתחומה ושומרת על רמת מקצועיות גבוהה בתחום הליבה שלה.
חיסכון וקיצור בירוקרטיה
תשלום ביטוח לאומי, דמי הבראה, חופשים, ימי מחלה, תנאים סוציאלים, הפרשה לפנסיה ופיצויי פיטורין הם רק חלק מהבירוקרטיה והתשלומים שבהעסקת עובד בחברה אשר המעביד מחוייב להם עפ"י חוק. בנוסף, חשוב לזכור, שישנן עליות נוספות להחזקת עובד (מחשב, שכירות, כיבוד וכו'). במיקור חוץ, לרוב*, התשלום נעשה, פשוט, עפ"י חשבונית וללא כאבי ראש נוספים
(* שימו לב שישנם תקדימים בהם גם עובד פרילנסר קיבל תנאים סוציאליים מהמעסיק, חוזה ההעסקה אמור לכלול ביהור לנושא)
בעולם ההייטק "אווטסורסינג" היא כבר מילה נפוצה ומוכרת. העובדה שהתוצר הנדרש הוא דיגיטאלי ונפוצות השימוש במייל כאמצעי תקשורת הפך את השימוש בחברות חיצוניות לצרכים השונים של חברה לשכיח, אפילו עם הספק יושב בצד השני של העולם...