לימודים אקדמיים בישראל
נכתב על ידי: Maka
תאריך: 16/10/11

לימודים אקדמיים בישראל פותחים את שעריהם בפני בעלי השכלה תיכונית המעוניינים להרחיב את השכלתם ולהשיג תואר אקדמאי שיאפשר להם בעתיד לזכות בעבודות טובות, להמשיך לתארים מתקדמים ולהתמקצע בתחומי התמחות מגוונים. הרוצים להתחיל לימודים אקדמאים נאלצים לעיתים לעבור מסלול קבלה והגשת מועמדות לכמה מוסדות לימוד שונים על מנת להגדיל את סיכויי קבלתם ללימודים אקדמאיים. טווח מקצועות הלימוד והמחלקות הפועלות כיום במוסדות האקדמאיים השונים מאפשר כמעט לכל אחד למצוא את תחום הלימודים המועדף עליו בהתאם לנתוני הקבלה האישיים שלו. מועמדים טריים ללימודים אקדמאיים יכולים כיום להתעדכן בקלות על תחומי הלימוד ולהשוות בין המוסדות האקדמיים השונים על ידי כניסה לאתרי הבית באינטרנט של כל אחד מהמוסדות המספקים מידע בסיסי על דרישות הקבלה, מסלולי הלימוד וכל שאר המידע הדרוש למועמדים הנרשמים אל לימודים בישראל שהם אקדמיים.

לימודים אקדמיים בישראל - בחירת תחום לימודים

לימודים אקדמיים בישראל מציעים כיום מבחר רחב מאד של תחומי לימוד שיכולים להעשיר את הסטודנטים, להקנות להם ידע ולכונן את הקריירה העתידית שלהם. בראש וראשונה האקדמיה היא מוסד שמטרתו להפיץ ידע, אולם ברבות השנים, הלימודים האקדמאים הפכו מלימודי העשרה, לכרטיס כניסה לשוק העבודה וכתנאי כמעט הכרחי להשגת משרות איכותיות. אם כן, כיצד בוחרים איזה תחום ללמוד? בשאלה זו מתלבטים מועמדים רבים השוקלים לפנות ללימודים גבוהים. באקדמיה, כמו בעולם האמיתי, ישנם תחומים מבוקשים יותר ומבוקשים פחות, וחלק גדול מהפקטורים המשפיעים על הביקוש לתחום לימוד מסוים נשענים על  נושא השכר העתידי שצפוי להרוויח הבוגר הטרי עם כניסתו למעגל העבודה. תחומים כמו מחשבים, כלכלה ומנהל עסקים, המאפשרים לבוגרים להשתלב בעולם ההיי טק, נחשבים למקצועות מבוקשים יותר מאשר מקצועות ההוראה בקרב הנרשמים אל לימודים אקדמיים בישראל.

הרשמה אל לימודים אקדמיים בישראל

לימודים אקדמיים בישראל מתחלקים לכמה מוסדות לימוד: לימודים באוניברסיטאות או לימודים במכללות. בשאלה מה יותר טוב אוניברסיטה או מכללה ישנו ויכוח מתמשך שאין עליו תשובה חד משמעית מאחר וכיום רמת המכללות משתווה ברוב המקרים לרמה באוניברסיטאות. ישנן פקולטות מסוימות שרכשו לעצמן מוניטין רב והן נחשבות למבוקשות בקרב המועמדים ללימודים גבוהים אולם כדי לקבל החלטה נכונה מומלץ למועמדים ללכת לימים הפתוחים בכל אוניברסיטה ולקבל ייעוץ ללימודים בכל מוסד לימוד נחשק. סטודנטים הנרשמים ללימודים אקדמיים יכולים להירשם לכמה מוסדות לימוד על מנת לגדיל את סיכויי הקבלה שלהם ללימודים בשנה הקרובה. הקריטריונים לקבלה ללימודים משתנים ממוסד לימודים למשנהו, ובמכללות ישנם הבדלים בגובה שכר הלימוד, מאחר וחלקן אינן זוכות לסבסוד שכר הלימוד. לכן, כדאי לברר מהם תנאי הקבלה הפרטניים בכל מוסד המאפשר לימודים אקדמיים בישראל.

לימודים אקדמיים בישראל – מלגות ופר"ח

לימודים אקדמיים בישראל לא נועדו להיות לעשירים בלבד, אולם השכבות החלשות יותר בחברה הישראלית מתקשות לעיתים להתקבל ללימודים ולעמוד בהוצאות הגבוהות הכרוכות בלימודים גבוהים בישראל. שלא כמו מדינות רבות, שכר הלימוד באוניברסיטאות הוא מסובסד ונמוך יותר מאשר במכללות הפרטיות, אולם הוצאות הסטודנטים אינן נגזרות רק משכר הלימוד אלא גם מהוצאות נלוות כגון: ספרי לימוד, צילומים והדפסות, שכר דירה ונסיעות. סטודנטים המתקשים בתשלום שכר הלימוד יכולים לבקש מלגות לפר"ח המעניקות מלגות לסטודנטים המבצעים התנדבות בקהילה. אופציה נוספת היא בקשת מלגות סיוע ומלגות קיום לסטודנטים העומדים בקריטריונים לקבלת מלגות אלו. עיריות רבות בישראל מעניקות לסטודנטים שזכאים לכך הנחה בארנונה ובכך מקלות עליהם את ההוצאות על הדיור, אחת ההוצאות הגדולות שמכבידות על הסטודנטים השוכרים דירה תוך כדי שהם מנהלים לימודים בארץ.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22034.aspx