אז מהם בעצם מדרסים? ובכן, מדרסים הם למעשה אביזר שנכנס אל תוך הנעל וזה על מנת לשפר וליעל את נוחות כף הרגל בכדי שההליכה תהיה יותר נוחה ובריאה יותר. מטרתם של המדרסים (ואין זה חשוב בין אם רכשתם את המדרסים בירושלים או רכשתם מדרסים בתל אביב) היא לתמוך בכף הרגל ולהצליח לחלק את משקל הגוף באופן שווה, לתמוך ברקמות, להעניק לגוף יותר יציבות ולמנוע כאבים מצטברים בגוף (בעיקר באזור העמוד שידרה, ירכיים, כפות רגליים, קרסוליים, ברכיים).
סוגי המדרסים שקיימים בשוק.
ממש כפי שניתן כיום ללכת אל חנויות רהיטים ולרכוש כל סוגים שונים של כסא תלמיד, כסא לגינה, כיסא מנהלים וכדומה, גם מדרסים ניתן למצוא בכל מיני סוגים.
מדרס שהינו גבוה – מדרסים אלו מכונים לעיתים קרובות גם רפידות. מדרסים אלו עשויים מגומי וכמובן גם משכבת poron על מנת לספוג את הזיעה של מי שסובל מפלטפוס וכאבי גב כאלו ואחרים. מטרת מדרס זה הוא בעיקר לעלות גובה של רגל אחת, לעלות את גובהן שם שתי הרגליים, מסיבות בריאותיות וכן גם מסיבות קוסמטיות.
מדרסי ספורט – מדרסים אלו מיועדים בעיקר לאנשים שעוסקים בכל מיני פעילויות ספורטיביות. מדרסים (אותם ניתן לרכוש בנהרייה, מדרסים בתל אביב, באילת ובעצם בכל הארץ במכונים והחנויות המתאימות לכך). חומר המדרסים הוא גמיש אלסטי ומצוידים גם בבלומי זעזועים.
ניתן למצוא סוגים נוספים של מדרסים, כמו למשל:
מדרסי שעם – מדרסים אלו הם מדרסים שמשמשים בעיקר לחולי סכרת ומדוע? ובכן, חולי סכרת אינם יכולים לדרוך על כל מיני חומרים סינטטיים וגם לא על חומרים שעשויים מפלסטיק מכיוון שהם מייצרים חום והם אינם מצליחים לספוג זיעה.
מדרסים ביו מכניים – מדרסים אלו עשויים מבסיס שהינו קשוח ולעיתים עשויים הם מבסיס חצי קשוח בשילוב של שעם.
מדרסים שעשויים מסיליקון – מדרסים אשר עשויים מסיליקון הינם מדרסים אשר סופגים זעזועים ואינם נבנים על פי תבנית של רגל מסוימת. את כל סוגי המדרסים ניתן למצוא במכונים שמתמחים בהכנה של מדרסים או אצל אנשים פרטים מומחים.