בואו נפרוס את כל הקלפים על השולחן. טכניקות קידום אתרים, מדברות בסופו של יום על להתחבב על גוגל ולגרום לו להכניס אתכם כמה שיותר גבוהה בתוך תוצאות החיפוש השונות שלו. הבעיה היא, שגוגל לא מנדבים בקלות את הצורה להתחבב עליהם, האלגוריתם המסובך שעל פי השמועות רק מתחדד ומשתנה בכל תקופה, הוא מנגנון שקשה לפיצוח ולכן אנחנו עלולים לעשות גם טעויות בניסיון להבין אותו.
השיטה שבה גוגל מקדמת אתרים שונים, נקבעת על ידי אלגוריתם ונוסחאות אותם הם פיתחו עם השנים. ידוע שבתקופות ישנות יותר הקידום פעל בעיקר על כמויות רבות של מילים שתואמות את שאלות החיפוש ובנוסף גם תנועה בתוך האתר, אבל כיום רבים משערים שזה הרבה יותר מזה, כמו אתרים מהימנים ושלל דירוגים אחרים.
מילות מפתח
שלא תטעו, מילות מפתח הן עדיין אחת מהדברים הבסיסיים ביותר בתחום של טכניקות קידום אתרים, אבל מצד שני התפתחו סביבן שמועות רבות שלעיתים לא תורמות בכלל ולעיתים אף פוגעות בבעל האתר. בעבר אנשים רבים הבינו שיכול להיות שכמות של אותה מילת מפתח ובצפיפות נמוכה של כל 2% בערך של טקסט, מעלה משמעותית את הדירוג בתוצאות החיפוש. לכן, הם החלו להעתיק ולשכפל את התוצאות באופן קיצוני וגדול במיוחד, עד שהגיעו לרמות של צביעת הרקע כולו של האתר במילות חיפוש שונות שאמורות לגרום לאתר להגיע למקומות הראשונים בכל חיפוש רלוונטי.
עם השנים גוגל שינתה את האלגוריתם, וכיום מילות המפתח עדיין רלוונטיות ומהוות בסיס איכותי לכל התחום של טכניקות קידום אתרים, אבל מצד שני הצפיפות הרבה פחות חשובה ומשמעותית. בנוסף, האקרים או מקדמים שונים שיצפינו רקעים שונים שמלאים במילות מפתח או צפיפות קיצונית מדיי של מילות מפתח שונות, עלולים לגרום לירידה משמעותית בדירוג או אפילו גירוש האתר מגוגל.
בניית קישורים
עוד קלאסיקה בתחום של טכניקות קידום אתרים היא בניית קישורים. כמה שיותר קישורים בתוך האתר ומחוצה לו שיובילו לתנועה סביב האתר, כך הדירוג שלו יהיה גבוה ואיכותי יותר. מצד שני, ישנם אנשים רבים שחושבים שאם יוסיפו קישורים גם לאתרים חיצוניים הם עלולים לאבד מהדירוג שלהם ובנוסף גם את הלקוחות עצמם. אבל ההשערה הרווחת אומרת שדווקא תנועה מתוך האתר החוצה גורמת לעלייה בדירוג ובהיקף הגולשים.