הפקולטה למדעי החברה
עבור מי שמתלבט איזה תחום לימודים כדאי לו לבחור לקראת לימודי התואר הראשון, מהווה הפקולטה למדעי החברה אופציה נפלאה ורחבה לבחור מתוכה. למעשה הרעיון שעומד מאחוריה הוא לייצר מחקר איכותי והוראה הנוגעים לנושאים חברתיים שונים, ולהעמיק את הידע הדיסיפלינארי בתחומים מגוונים. ככל שחלף הזמן, הלכו והתפתחו המקצועות הנכללים תחת הפקולטה למדעי החברה וכיום היא כוללת בחובה כמות גדולה של דיסיפלינות, החל מסוציולוגיה וסטטיסטיקה, דרך פסיכולוגיה, מנהל וכלכלה ועד ללימודי מגדר ותרבויות. בוגר של פקולטה זו אמור להיות אדם בעל ידע מובחן, מעמיק ועדכני בתחומי התמחותו. אם יש לכם אוריינטציה חברתית חזקה ונדמה לכם, כי תוכניות הלימודים הללו יהיו המתאימות ביותר עבורכם הן כתשתית לימודים והן בתור מקצוע לחיים, קראו את המאמר הבא.
הרעיון החברתי שמאחוריה
בבסיסם של הנושאים החברתיים שנלמדים במכללת אורנים בפקולטה למדעי החברה והרוח, עומד הרעיון שמטרתו היא יצירת חברה בעלת ערכים וערבות הדדית, ולהצמיח אזרחים ובוגרים בעלי השקפות עולם הומניטריות מחד, ובעלי כלים מקצועיים לחשיבה ביקורתית ומדעית מאידך. לשם כך פועלת הפקולטה למדעי החברה ומפעילה מחלקות שונות ותוכניות לימודים מגוונות, בהן היא פועלת במקביל הן לשם הקניית ידע לסטודנטים והן על מנת לייצר את בסיס הידע בתחומים אלו על ידי עבודות מחקר ויישומים שונים. תוכניות הלימוד השונות של הפקולטה למדעי החברה משלבות לימודים אקדמיים עיוניים ברמה גבוהה, יחד עם הכרת תוכניות לימודים שנהוגות בבתי ספר, ועבודה פרקטית. עם סיום הלימודים והעמידה בכל תנאי הלימודים, מקבלים הסטודנטים תואר של בוגרי החוג למדעי החברה B.ED או B.A ובמידת הצורך גם תעודות הוראה לבית הספר העל יסודי, בתחום הלימודים הרלוונטי. הלימודים הרב גוניים שמציעה הפקולטה למדעי החברה נועדו לייצג את מורכבותם של החיים החברתיים ולהוות מיקרוקוסמוס של רעיונות, מחשבה ועשייה, וכך לייצר את דור העתיד של המחקר בתחומים החברתיים.
הלימודים בפועל
הלימודים בתוך הפקולטה למדעי החברה יכולים להתבצע באחד ממספר חוגים, או בשניים מתוכם במקביל: אזרחות ולימודי דמוקרטיה, אמנות, גיאוגרפיה ולימודי סביבה, הוראת השפה הערבית, חינוך חברתי קהילתי, סוציולוגיה, וכן תקשורת. בנוסף ישנן תוכניות לימודים מיוחדות כמו מל"ח הארץ, שהוא תואר ראשון לעוסקים בעבודה חינוכית ו/או חברתית, תכניות למצטיינים, הדרכה במחנות קיץ, רכזי איכות הסביבה, של"ח וידיעת הארץ, תוכנית לימודים לסטודנטים עובדים וכן הלאה.בתוך הפקולטה ישנו דיקן, וכן סגל מנהלי- תפעולי, וסגל אקדמי, כמו גם ועדות ומועצות שונות. הלימודים בפקולטה כוללים לימודי יסוד לפטור, לימוד בחוג אקדמי וכן לימודי חינוך והכשרה להוראה, כאשר כל אחד מהחלקים הללו בעל ניקוד שנתי משלו. כל סטודנט של הפקולטה למדעי החברה מחוייב לעמוד במכסת הנקודות, וכן להגיע לרמת פטור באנגלית בקורס מתקדמים 2, על מנת לקבל תואר ראשון. דרישה נוספת של הפקולטה מהסטודנטים היא הוכחת ידע במיומנויות מחשב ברמת פטור, הניתן לסטודנט לאחר שעמד בבחינה בהצלחה. כל סטודנט של הפקולטה למדעי החברה יכול לבחור את הרכב הלימודים שלו על בסיס לימודי החובה, הבחירה והקורסים המתקדמים המוצעים לו, כאשר עליו לצבור 60 נקודות בכל חוג, ולעמוד בתנאים ההכרחיים שקובעת הפקולטה.