LawFaind על הזכאות ליעוץ משפטי חינם
נכתב על ידי: דנה הראלי
תאריך: 23/10/11

LawFaind  על הזכאות ליעוץ משפטי חינם

בישראל ישנם גופים המנסים לגשר על המגבלות הכלכליות – חברתיות ועל הפערים שנתגלעו בחברה, ולהציע שירות יעוץ משפטי חינם במקרים מסוימים. הייעוץ מוצע כשירות מידי גופים שונים כשבראשם עומדים משרד המשפטים וגם הלשכה של עורכי הדין. הגופים המעניקים את הייעוץ הם גופים ממלכתיים שעוסקים בעניין – ועל מנת לקבל ייעוץ מאותם גופים ממלכתיים יש לעמוד בתנאים מסוימים, אולם ישנם גם גופים וארגונים שאינם דורשים דרישות מקדימות מאותם פונים. הדרישות המקדימות לייעוץ מאותם גורמים מקדימים תלויות בדרך כלל ביכולת כלכלית ובסיכוי להצלחת התביעה או בחומרת העבירה.

יעוץ משפטי מפני גופים ממלכתיים

מעוטי יכולת יכולים כעת לפנות לגופים ממלכתיים על מנת לקבל ייעוץ משפטי חינם, אף על פי שרבים פוסלים זאת על הסף מפאת חוסר הידיעה כי ניתן לקבל את הייעוץ בחינם. הייעוץ ניתן בתחום הפלילי – מאת הסנגוריה הציבורית, ואילו בתחום האזרחי – האגף שמופקד על סיוע משפטי ונמצא במשרד המשפטים הוא זה שיהיה אחראי על מתן הייעוץ המשפטי.

 

הסיכוי לקבל ייעוץ משפטי בחינם מגוף ממלכתי

כדי לקבל ייעוץ משפטי מגופי משפט ממלכתיים, יש להוכיח כי לא ניתן לשכור את שירותיו של עורך דין. כיום, המצב אינו מאפשר לאותם גופים ממלכתיים להעניק את השירות לכל מי שיצהיר זאת ללא הוכחה, ולאחר שעבר את המדרגה הזו, תהיה התייחסות לתביעה ולמקרה עצמו: אם התביעה מאותת לכיוון של הצלחה, אותו גוף ייטול על עצמו את הטיפול בתביעה.

ייעוץ משפטי מידי עמותות

גם אם הפונה נתקל בסירוב מצד גופים ממלכתיים, אין זה סוף הדרך. נתן ליזום פניה לעמותות – כשלכל אחת מן העמותות ישנה התמחות בנושא מסוים. בדרך כלל, הייעוץ הראשוני בחינם מתקזז משכר הטרחה שמשולם עם סיום המשפט – עוד צעד מקל בהליך.

עורכי דין לעריכת כתבי הגנה

ישנם מקרים מסוימים בחיים בהם אנו נזקקים לשירותיו של עורך דין טוב. אולם רבים מאיתנו לא נזקקים לעורכי דין חדשות לבקרים ואולי רק פעמים בודדות במהלך כל החיים. אז כיצד בוחרים עורך דין טוב? כאמור, תמיד טוב לבחור בעורך דין מוסמך הפועל במסגרת אחריות חוקית ומקצועיות על פני האלטרנטיבה של כל מיני גופים התנדבותיים שפועלים מחוץ לחוק ובמקרים מסוימים אף פועלים מעבר למסגרת החוק המותרת.

 

לבחור עורך דין לפי התמחות

בדיוק באותו האופן בו אנו בוחרים רופא יש לבחור גם עורך דין – על פי תחום התמחות. הרי לא ניתן לרופא אף אוזן גרון לבדוק לנו בעיות בלב נכון? בדיוק על פי אותה הגישה, יש להקפיד לבחור עורך דין המתמחה בתחום לו אנו זקוקים. ישנם הרבה מאוד תחומי התמחות בעולם המשפט כמו התמחות בידני חוזים וחברות, עורכי דין לענייני משפחה, עורך דין תעבורה עורך דין המתמחה בפלילים ועוד. עדיף שלא לתת לעורך דין לא מיומן לנסות את מזלו בתחום שאיננו מוכר לו כאשר עתידנו מונח על הכף.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22215.aspx