להתכונן לראיון עבודה, לעבור ראיון עבודה בהצלחה, הכנה לראיון עבודה, ראיון עבודה, לפני ראיון עבודה, שאלות בראיון עבודה, איך להתראיין, לשאול בראיון עבודה, לענות בראיון עבודה, קריירה, כתיבה רוחנית, טווח של רגשות
ובו יתבאר, מה עליך כמרואיין שמחפש עבודה, להשיב וגם לשאול את המעסיק, בראיון עבודה? איך להצליח בראיון עבודה? ועוד.
בטרם תיגש לראיון העבודה, עליך כמחפש עבודה, לזכור דבר מאוד חשוב. והוא, שלמרות שנדמה לך, כי רק אתה הוא העובד, וכי זה שמראיין אותך הוא המעביד שלך, מצד המציאות באמת, המצב הוא גם הפוך. אתה הוא המעביד, והארגון שבו תעבוד, עובד אצלך.
שים לב, שגם הארגון, עובד. הארגון, תפקידו לקחת את הפעילות שלך, ולהפוך אותה לתוצר ממשי, שבסופו של תהליך, ישלם לך את המשכורת בסוף החודש. לא רק אתה עובד, גם הארגון עובד. ואם הארגון לא יעבוד, אלא רק אתה, הרי שעבדת בחינם. אתה מקבל תועלת מהארגון, בדיוק כמו שהארגון מקבל תועלת ממך. ולכן, הצד שלך והרצון שלך, חשובים לך, לא פחות מאשר הרצון של המעביד.
המראיין שלך, הוא אחד מאלו שעובדים בארגון שבו תעבוד. הארגון = מקום העבודה, גם אם מדובר באדם אחד שנמצא בארגון. זה שמראיין אותך, הוא אחד מהעובדים בארגון שבו תעבוד. והוא, כאחד מהעובדים בארגון שאמור לעבוד ביחד איתך, מראיין אותך, כדי לצרף גם אותך למעגל העבודה.
שים לב! האינטרס שלך, חשוב לך יותר מאשר כל אינטרס אחר. הגינות ויושרה, הכרחיים כדי שתתאפשר עבודה ביחד, אך אל תשכח, שלא רק אתה עובד כאן, גם הארגון אמור לעבוד עבורך. כשם שאתה אמור לשפר את הביצועים שלך בארגון, גם הארגון אמור לשפר את הביצועים שלו כלפיך, דהיינו הגדלת השכר, שיפור התנאים וכולי. מדובר כאן על מערכת הדדית לחלוטין. שגם אתה צד בעניין.
ועכשיו נדבר על ראיון העבודה עצמו. לגבי, מה לענות בראיון העבודה לשאלות ששואלים אותך? הדבר הטוב ביותר, הוא לענות את האמת. ככל שתהיה יותר, מי שאתה באמת, כך הסיכוי שמערכת היחסים שאתה הולך ליצור עם הארגון, תצליח יותר. אם בראיון העבודה תהיה מי שאתה לא, זה רק יגרור אי נעימויות בעתיד.
אם מישהו לא מעוניין במי שאתה כפי שאתה, עליך לשקול האם אתה עצמך מעוניין בו. להיות מי שאתה, זה הדבר הטוב ביותר. ואם אתה לא ממש מתאים לתפקיד ובכל זאת רוצה את התפקיד, אז, ראשית כל נסה להתאים את עצמך לתפקיד. כך הדברים יעבדו בצורה חלקה יותר.
לגבי מה לשאול בראיון העבודה: עליך לפני ראיון העבודה, להכין לעצמך רשימת שאלות, אותן אתה תשאל, מהצד שלך בראיון העבודה. כאשר העובד שואל גם הוא שאלות בראיון העבודה, זה משדר שהוא רציני ובעל ערך, ולא מישהו שנואש למצוא עבודה. כאשר תשאל שאלות כלשהן, תשדר שאתה מודע לעצמך, ושאתה אדם רציני.
מה עליך לשאול? נסה להגדיר עבור עצמך, את הדברים החשובים ביותר, שאתה מצפה מהארגון לספק לך. זכור, גם הארגון עובד אצלך ולא רק אתה אצלו. נסה להבין את תנאי העבודה וכל פרט חשוב אחר, בטרם תתחיל לעבוד באותו מקום עבודה.
עובד שלא מברר את תנאיו, בטרם התחלת העבודה, קורא לזאבים לבוא ולנצל אותו. אם אדם מוכן לעבוד, לפני שהוא מבין את התועלת שצומחת לו מהפעולה, הרי שהוא אינו חכם, והרי שאפשר לנצל אותו. גם אם אתה יודע מראש את התשובה שיענו לך, וגם אם התשובה מקובלת עליך, תשאל משהו כלשהו. חובה שתשאל משהו, כך יתייחסו אליך ברצינות...
המאמר מאת מאמן אימון אישי ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | בורא עולם, חיסרון אלוהי, האם באמת, שחזור גלגולים
הכנס לאתר ותהנה מעוד ייעוץ אישי, אמונה רעה, האמת, הישגים, מציאות, להתכונן לראיון, קריירה, שאלות בראיון, על האדם ל..., מהו רצון ועוד ...