אישור צוואה הוא הליך משפטי שבו צוואה של מנוח מוצגת בבית משפט כדי לקבוע אם היא תקפה, האישור ניתן רק אחרי שהוכח שהיא חוקית ונעשתה לפי כל הכללים הנדרשים. אישור חיים הוא אישור המעיד כי אדם פלוני עודנו חי. אישור הסכמי ממון הוא הסכם המסדיר את יחסי הממון בין בני זוג.
אישור צוואה
אישור צוואה אפשר לבקש בשני מקרים, לפני מותו של הכותב או אחרי מותו, אדם הכותב צוואה בעצמו או בעזרת עורך דין, יפנה לנוטריון שיאשר בחותמו וחתימתו את הצוואה. לאחר החתימה הצוואה מקבלת תוקף בפני הרשויות. אישור צוואה לאחר מותו של האדם צריכה להיות מוצגת בפני בית המשפט וההוא מאשר את תקפותה. לפני שמאשרים את הצוואה שכתב אדם יש לברר אם כתב את הצוואה במצב בריאותי המאפשר זאת, כשדעתו צלולה והאם כתב את הצוואה מרצונו החופשי.
אישורי חיים
אישור חיים הוא אישור המעיד כי האדם המבקש את האישור, עודנו בחיים. האישור ניתן על ידי נוטריון שבסמכותו לאמת את אישור החיים והוא חותם ומאמת בחתימתו כי אדם הנמצא לפניו הוא אכן מי שהוא טוען שהוא. אישורי חיים נדרשים על ידי רשויות שונות בישראל ובחו"ל לצרכים שונים המותנים בהצגת אישור חיים. כמו המוסד לביטוח לאומי הדורש אישור חיים על מנת להמשיך לצלם קצבה כלשהי או אישור חיים לאנשים המקבלים פיצויים מגרמניה וצריכים כל שנה להוכיח כי הם בחיים על מנת להמשיך לקבל את קצבתם. אם סיבות בריאותיות מונעות מהלקוח לחתום באופן אישי על אישור חיים, ניתן להגיש אישור רפואי המאמת שהאדם בחיים ולצרף לאישור החיים תעודה מזהה ואישור הרפואי.
אישור הסכם ממון
הסכם ממון הוא הסכם המסדיר את יחסי הממון בין בני זוג והוא חייב את אישור בית המשפט, האישור נעשה כששני בני הזוג נוכחים ובית המשפט מסביר להם בשפה ברורה ופשוטה את משמעות ההסכם ומברר אם ההסכם נעשה מרצונו החופשי של כל אחד מהצדדים. יש שתי גישות באישור הסכם ממון. אחת אומרת כי אישור הסכם ממון ללא אישור בית המשפט, אין לו תוקף והוא אינו מחייב והגישה השנייה אומרת כי ללא אישור בית המשפט, מדובר בהסכם רגיל, ככל הסכם או חוזה הנעשה בין שני אנשים.