ביטוח רכב, כיצד לפעול בזמן אמת
נכתב על ידי: רם מור
תאריך: 09/11/11

בהתאם לחוק הפלת"ד כל בעל רכב מנועי מחויב ברכישת ביטוח רכב חובה, אך רובנו לא מסתפקים בכך ורוכשים ביטוח רכב נוסף הידוע בשם ביטוח רכב מקיף. הכל טוב ויפה אך בפועל כיצד פועלים בזמן אמת בעת התרחשות תאונת דרכים וכיצד מכוסים במסגרת ביטוח הרכב. ראשית יש הבדל מהותי בין תאונת דרכים עם נפגעים בגוף לבין תאונת דרכים עם נזק רכוש בלבד.

במקרה של תאונת דרכים עם נפגעים, אסור להזיז את הרכבים ולהשאירם במקומם אלא אם כן הרכב נדרש לפינוי בהול לבית החולים. עליכם ליצור קשר במיידי עם המשטרה ומגן דוד אדום ולחכות במקום האירוע לכוחות ההצלה והשיטור. חוקר תאונות דרכים יבחן את הזירה, יצלם ויתעד ורק לאחר מכן יאשר את הזזת הרכבים מהזירה. פרטיכם יילקחו והכל יתועד.

במידה ואתם מרגישים ברע או סובלים מפגיעה פיסית כלשהי עליכם להתפנות למיון בבית חולים ולהיבדק בידי רופא. זכרו לקחת עימכם כל אסמכתאות הנוגעות ומעידות על פגיעה גופנית בגופיכם בכדי שתציגו אותן לאחר מכן בפני חברת הביטוח המבטחת וכך תהיו זכאים בקבלת כיסוי בעבור הוצאות רפואיות וכן פיצוי בגין כאב וסבל ואובדן כושר השתכרות במסגרת ביטוח רכב חובה.

גם אם חזרתם לביתכם ורק לאחר זמן מה הרגשתם ברע, חשוב שתיבדקו בבית החולים או בקופות החולים ותשמרו על תיעוד הבדיקה והטיפול. ביטוח רכב חובה לא יכסה רק את הוצאותיכם הרפואיות בלבד אלא את כל שאר המעורבים בתאונת הדרכים כולל נוסעי הרכב והולכי רגל שנפגעו בתאונה.

במידה ואין נפגעים בגוף אלא רק נזקי רכוש שנגרמו לרכב המבוטח אין צורך בהזמנת כוחות הצלה ושיטור. מומלץ לצלם את זירת האירוע, הרכבים המעורבים, בכדי למנוע טענות שווא בהליך בירור התביעה. לקחת פרטים מזהים, בין השאר מספר תעודת זהות, פרטי יצירת קשר, כתובת מגורים, שם פרטי ומשפחה, מספר רישיון נהיגה, מספר רישיון רכב, מספר הרכב, חברת ביטוח מבטחת, כאשר חובה לבדוק האם מדובר בחברת ביטוח אחת לביטוח רכב חובה וביטוח רכב מקיף או שתי חברות נפרדות. מומלץ לשקול אף לצלם את תעודת הביטוח עצמה.

פרט נוסף וחשוב מאין כמוהו הוא לעולם שלא לחתום או להצהיר בדבר אשמתכם בגרימת התאונה אף אם הדבר זועק לשמיים. תשאירו זאת לצוות התביעות של חברת הביטוח. כמו כן במידה ונגרם נזק מינורי שבגינו לא כדאי להפעיל את פוליסת הביטוח, אין צורך להפעיל את ביטוח רכב מקיף היות ובחידוש ביטוח הרכב הבא תידרשו לשלם תוספת מחיר בעבור הגשת תביעת הביטוח. לכן לעיתים עדיף לסגור את העניינים בהסדר חיצוני מבלי לערב את חברת הביטוח.

במידה והרכב מושבת ובמסגרת ביטוח רכב מקיף הינכם זכאים לשירות גרירה וחילוץ צרו קשר עם חברת הגרירה. גררו את הרכב למוסך מורשה וצרו קשר עם חברת הביטוח. כעת חברת הביטוח תשלח למוסך שמאי מטעמה שיבדוק את נזקי הרכוש שנגרמו לרכב המבוטח וייקבע את גובה הנזק. במידה ועלות התיקון נמוכה ממחצית שווי הרכב, הרכב יתוקן בהתאם לקביעת השמאי ועליכם יהא רק לשלם את דמי ההשתתפות העצמית הקבועים בפוליסת ביטוח רכב מקיף, ואם הנזקים גבוהים ממחצית שוויו, אזי יוכרז הרכב כבלתי שמיש ותהיו זכאים לשוויו בניכוי דמי השתתפות עצמית.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22704.aspx