שם המאמר: בניה ירוקה בישראל, מציאות או חלום?
נכתב על ידי: noam
תאריך: 20/11/11

מה זה בכלל בניה ירוקה בישראל? בניה ירוקה בישראל היא בניה שמתחשבת במגוון שיקולים רחב כדי לתכנן בית שחוסך מים ואנרגיה עד כמה שניתן, ואפילו בתים שמיצרים אנרגיה בעבור עצמם.

כיצד זה עובד? כאשר רוצים לבנות בית בצורה של בניה ירוקה בישראל בודקים את תוואי הקרקע, ואת תנאי הסביבה, ומתאימים את הבית וצורת המבנה לתנאים אלו. כך למשל נתכנן בית עם פתחים שפונים לכיוון השמש, ועם יכולת לייצר אנרגיה סולרית. בצורה זו יתוכננו גם מערכות מחזור מים, למים אפורים, כך שבאותם מים יהיה ניתן להשתמש להשקיה או לשטיפה חוזרת. על ידי מחזור מים, ובית חסכוני באנרגיה אנו חוסכים למתגורר בו, עשרות אחוזים בחשבון החשמל והמים. וכמובן, גם שומרים על הסביבה.

בניה ירוקה בישראל מתייחסת גם לחומרי הבניין. כדי להבטיח מקסימום שמירה על הסביבה, בתים שנבנים במחשבה על בניה ירוקה בישראל, נבנים מחומרים ממוחזרים, או מחומרים לא מתכלים, כדי לא לזהם את הסביבה.

שיטה מקובלת נוספת לבניית בניה ירוקה בישראל, היא על ידי בניה תרמית.

בתים תרמיים

בניית בית תרמי פשוטה ביותר, וחסכונית, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. בניגוד לבניית בית בשיטה הרגילה, שמצריכה אנשי מקצוע מסוגים שונים, ולא מעט חומרים, השיטה לבניית בית תרמי פשוטה. על ידי הצבת שני הלוחות הממסגרים את קירות הבטון, ויציקת הבטון לתוכם, בעצם השלמנו את רוב בניית השלד. השיטה מצריכה השתלמות קצרה של צוות העובדים. אבל מרגע שהשיטה נלמדה העבודה פשוטה, ולא צריך המון עובדים. מה שכמובן, מוזיל עלויות.

עוד יתרונות גדולים של בית תרמי נובעים מקירות הבטון המשולבים עם המסגרת. קירות בית תרמי בנויות משתי שכבות של מסגרת ובתוכם בטון. החומר ממנו מיוצרת המסגרת הוא חומר מבודד ברמה גבוהה. השילוב של החומר המבודד והבטון הופכים בית תרמי לבית שקל מאוד לשמור עליו חם בחורף ונעים בקיץ.לקירות הבטון יש גם אלמנט בטחוני. קיר בטון בטוח יותר מפני פגיעות כדורים וירי מאשר קירות רגילים, ובכך שומר בצורה טובה יותר על בטיחות הדרים בו.

הקמת בית תרמי היא פשוטה ומהירה, הרבה יותר מהשיטה הישנה. צורת הבנייה הייחודית של בית תרמי מאפשרת בניית סוגים רבים של מבנים. גם בניינים משותפים, וגם דירות פרטיות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article23047.aspx