רעידת אדמה – האם ישראל ערוכה פרק ג - מאת יורם קראוס
נכתב על ידי: יורם קראוס
תאריך: 15/09/08

מה נדרש כדי להצטרף לתוכנית תמ"א 38, לחיזוק הבית שלכם מפני רעידות אדמה והאם זה כדאי. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, מפרט ומסביר - כתבה שלישית בסדרה

  • - מה אומר החוק בנוגע להתקשרות בתים משותפים עם קבלנים לצורך חיזוק המבנה?

יורם קראוס: "כפי שהוסבר בתחילת המאמר,  תוכנית תמ"א 38 מעניקה תמריץ כלכלי לצורך חיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, וזאת על ידי מתן זכויות בנייה נוספות על המבנה הקיים כדרך למימון החיזוק. במצב של בית משותף, זכויות הבנייה שינתנו עם יישום תמ"א 38 מהווים נכס משותף של הדיירים. לפיכך, הדיירים יכולים לבצע עסקת קומבינציה עם קבלן/חברת בנייה לביצוע הפרויקט. החברה/הקבלן איתה הם יתקשרו תתחייב לחזק את המבנה מפני רעידת אדמה בתמורה להעברת זכויות הבנייה שיתקבלו לידיה. החברה/הקבלן מצדם ינצלו את הזכויות הללו על ידי בניית דירות נוספות על גג הבניין".

  • - האם בית משותף זקוק להסכמת כל דיירי הבניין כדי להצטרף לתוכנית?

יורם קראוס: "על פי התיקון לחוק המקרקעין "חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה", שהתקבל בכנסת בחודש ינואר 2008,  נקבע כי הרוב המינימלי הדרוש לישום תמ"א 38 על בניין, בעסקת קומבינציה עם חברה תמורת העברת הזכויות בגג, הינו 66% מכלל הדיירים בבניין בלבד . כלומר, ברגע ששני שלישים מהדיירים מסכימים על התקשרות בהסכם לישום תמ"א 38, ניתן להתחיל ולרוץ עם העבודות".

 

- על מה יש להקפיד בעסקה עם הקבלן?
יורם קראוס: "הסכם שתערכו עם הקבלן חייב להיבדק ע"י עורך דין מטעמכם, אל תסתפקו בעורך דין של הקבלן. מומלץ לכם לשכור מפקח בנייה שיעקוב אחר העבודה של הקבלן ויבדוק את איכותה. כמו כן,  בקשו ערבויות בנקאיות שיבטיחו לכם כי במידה והקבלן יפשוט רגל  או יעלם, תוכלו להשלים את הבנייה עם קבלן אחר ולא תפסידו את כספכם. בחוזה שאתם ורכים עם הקבלן קיבעו לוחות זמנים לתשלומים בהתאם להתקדמות הבנייה. אל תשכחו שאתם בישראל ואף פעם אל תתנו את כל הכסף מראש".

 

 --  יש לך אי-אלו המלצות איך לבדוק את הקבלן?

יורם קראוס: "התקשרו עם קבלן שלו ניסיון בפרויקטים דומים בהיקף שכזה. לדוגמא, בידקו אם הקבלן איתו אתם מתקשרים יש ניסיון בבניית מעליות בבניינים קיימים, ואם הוא יכול לבצע את העבודה מבלי לפנות אתכם מהבניין ותוך פגיעה מינימאלית בשגרת חייכם בבניין. מומלץ לבקר בכמה פרויקטים אותם ביצע הקבלן ולדבר עם הדיירים במקום. התקשרו רק עם  קבלן שהינו קבלן מורשה ורשום ובקשו אישורים מהבנק לגבי חוסנו הפיננסי".


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article2319.aspx