בנייה ירוקה - אופן בנייה קלה
נכתב על ידי: noam
תאריך: 27/11/11

בנייה קלה היא ידידותית מאוד לסביבה וניתן להשתמש בה לבניית בית בשיטה ירוקה. בנייה קלה עושה שימוש בחלקים המגיעים מוכנים מהמפעל ומורכבים בשטח על גבי שלד פלדה ולכן יוצרת

בנייה ירוקה – שימוש בלבני בוץ

בחפירות ארכיאולוגיות נמצאו עדויות לשימוש בלבני בוץ כשיטת בנייה כבר לפני 10,000 שנה. שימוש בלבני בוץ החל בארם נהריים בתקופה העוביידית שם גילו את השיטה של הכנת לבנים מבוץ. כיום משמשות לבני בוץ כשיטת בנייה ירוקה.

בנייה בלבני בוץ עושה שימוש בחומרים זמינים בכל מקום ולכן היא נחשבת בתור בנייה ירוקה. הכנת הלבנים אינה דורשת יצירת זיהום ולכלוך.

לבני בוץ יוצרים בידוד תרמי טבעי שמפחית את הצורך בחימום ואוורור, ומבודד מפני רעש חיצוני מה שמוסיף לשיטה כשיטת בנייה ירוקה.

חסרונות השימוש בלבני בוץ כשיטת בנייה ירוקה

לבני בוץ דורשות תחזוקה שותפת קבועה וטיוח על מנת למנוע את התפוררות הלבנים בזמן הגשם.

הקירות מבודדים פחות מאשר בשימוש בחומרים אחרים של בנייה ירוקה.

אין תקנים ישראלים לשימוש בלבני בוץ כשיטת בנייה ירוקה בגלל שהיא אינה מוכרת בארץ. בשל כך הקשיים בהשגת אישורי בנייה לבית מלבני בוץ הם רבים.

בנייה קלה – שיטת בנייה ירוקה

בנייה קלה היא ידידותית מאוד לסביבה וניתן להשתמש בה לבניית בית בשיטה ירוקה. בנייה קלה עושה שימוש בחלקים המגיעים מוכנים מהמפעל ומורכבים בשטח על גבי שלד פלדה ולכן יוצרת לכלוך מעט. השימוש בכלים מכאניים כבדים מצומצם בשיטת בנייה קלה ולכן יוצר פחות זיהום אוויר.

ניתן להתקין במהלך הבנייה מערכת למחזור מים אפורים (מי כביסה, מדיח ומקלחת) שיטה זו מקובלת בעולם של בנייה ירוקה, המים האפורים עוברים דרך המערכת ומשמשים להשקיית הגינה.

שיטה נוספת של בנייה ירוקה בה עושים שימוש בבניי הקלה היא שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, חלקם אפילו ממוחזרים.

בשיטת בנייה קלה ניתן להרכיב גם מערכת סולארית לייצור חשמל על גג המבנה, דבר זה חסכוני מאוד וניתן למכור את החשמל הלא מנוצל לחברת החשמל.

מול היתרונות הרבים של בנייה קלה יש גם חסרונות כמו בידוד פחות מוצלח, נטייה לנזילות וחוסר אפשרות לצורות יצירתיות במבנה, מה שיוצר לבית מראה 'מרובע' וחסר יצירתיות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article23369.aspx