צו הגנה יש לבקש מבית משפט לענייני משפחה, כדאי שאת ההליך ילווה עורך דין מטעם הצד הנפגע. צו הגנה ניתן לבקש אחרי מקרים של אלימות פיזית או מילולית, התעללות פיזית או התעללות מינית, או במצבי חשש סביר לפגיעה פיזית באדם המבקש. הדיון בבקשה מתרחש בנוכחות הצד הנפגע בלבד, כדי לשמור על בטחונו ככל הניתן.
מרגע הגשת בקשה לצו הגנה, עד למועד הדיון המיוחד יעברו מקסימום שבעה ימים, כדי להבטיח בטחון ופעולה מהירה במקרים קשים אלו.
בקשת צו הגנה מבית המשפט אינה עניין של מה בכך, וכל בקשה נשקלת בכובד ראש. מכיוון שבסיס חופש האדם לחירות נפגע כאשר מוציאים צו כזה, הצו יינתן רק במקרים מוכחים של אלימות, פיזית או מילולית, או כאשר יש חשד סביר.
במידה והייתה אלימות כזו, בקשה לצו הגנה שהגיעה מיד אחריה יש לה סיכוי גבוה יותר להיענות, על פני בקשה לצו הגנה שהגיעה תקופה ארוכה לאחר ההתנהגות האלימה.
עיכוב יציאה מן הארץ
עוד צו מגביל שיכול להינתן במקרים מסוימים הוא צו עיכוב יציאה מן הארץ, צו זה נפוץ במקרי גירושין, או במקרי חקירה נגד אדם כאשר יש חשש סביר לבריחה לחו'ל.
גם צו עיכוב יציאה מן הארץ חייב להיות מבוסס על חשש סביר, וגם אותו יש להגיש לבית המשפט בנוכחות עו'ד ותצהיר חתום.
במקרי גירושין במשפחה, יכול בן או בת הזוג לבקש צו עיכוב יציאה מן הארץ לבן או בת הזוג שלו במקרים בהם יש חשש סביר לבריחה מן הארץ כדי לא להיענות לבקשת גירושין, או לבריחה מן הארץ כדי לא לשלם דמי מזונות, או חטיפה של הילדים, במקרים של אי הסכמה על המשמורת עליהם.
חשוב לזכור כי צו עיכוב יציאה מן הארץ הוא צו חמור שעלול לפגוע באנשים רבים שיוצאים מהארץ לפרנסתם, ופוגע בזכויות הבסיסיות של אדם לחופש בהתנהלותו. לכן עיכוב יציאה מן הארץ לא יינתן ללא חשש סביר ומבוסס לבריחה כזו.