קרימינולוגיה הוא תחום מרתק ביותר, אולם לחלק מן האנשים לא ברור לגמרי מהי מהות התפקיד, מה כוללים לימודי הקרימינולוגיה ומה בדיוק עושים קרימינולוגים?
קרימינולוגיה שואפת לענות על סדרה של שאלות חשובות מאוד: מה גורם לאנשים להיות פושעים? האם זו הבחירה שלהם, או שגורמים סביבתיים אחרים השפיעו עליהם? ואיך פושעים יכולים להתקבל מחדש ולהשתלב בהצלחה בחברה?
רבים מהתלמידים השואפים ללמוד קרימינולוגיה ניזונים מצפייה בתוכניות טלוויזיה המעלות לדיון מחשבות פליליות, מקרי רצח בלתי פתורים ועוד.
מה משמעות המושג קרימינולוגיה?
המושג קרימינולוגיה נולד בתחילת המאה ה-18, והוא התפתח באופן משמעותי לאורך זמן בהתאם להתנהגות בני האדם.
הגדרת המושג על פי האנציקלופדיה של החוק האמריקאי טוענת כי קרימינולוגיה היא: "המחקר המדעי של סיבתיות, תיקון, ומניעת פשע."
בעבר נהגו לחשוב כי הסביבה של האדם החברתי והתרבותי הם התנאים אשר גרמו לאדם להתנהגות פלילית. כיום, הגישות העיקריות הן סוציולוגיות, ובמקרים מסוימים קרימינולוגיה נחשבת אפילו להיות תחום לימוד משני ללימודי סוציולוגיה באוניברסיטה. תחומים נוספים בעלי ממשק ישיר וצמוד ביותר לתחום הם: פסיכולוגיה, צדק פלילי, דיני ואפילו ביולוגיה ומדעי הרוח במקרים מסוימים.
קרימינולוגיה נלחמת בפשע?
חלק נכבד מהאוכלוסייה אינו מודע לעובדה שיש איזשהו קשר בין אנשים ספציפיים הקשורים למעשי פשע, למבנה הכימי שלהם או למבנה הגנטי. תלמידים הנרשמים למסלול לימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה יכולים להמשיך באמצעות מחקרים שונים, ללמוד ולהבין הבנה עמוקה יותר, על איך ומדוע הפשעים נעשים.
מלבד מאשר לחקור את הפושעים ואת ההתנהגות שלהם, בתי ספר לקרימינולוגיה מלמדים את התלמידים לנתח את ההשפעה של החברה על מבצע הפשע, ולא להתעלם מהעובדה כי החלק הגדול של האנשים הסובבים בעולם הפשע, אכן יכול לעורר עבריינות. עם זאת, אנשים טוענים שאופי חזק ואמביציה יכולים להתגבר על הדחף שלא להיכנע להשפעות הסביבה.
תחום מרגש, חשוב ומעניין
לצערנו, הפשע בהחלט לא הולך לשום מקום בקרוב, כך יישאר תחום הקרימינולוגיה תחום מרגש וחיוני. אם אתם מתעניינים במארג האוכלוסייה המשתנה מידי יום ובהתנהגות האנושית, אין ספק כי תגלו עניין רב בלימודי הקרימינולוגיה.